Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.
Zdravje & prehranaKatera hrana pomaga preprečevati raka na debelem črevesu?

Katera hrana pomaga preprečevati raka na debelem črevesu?

MORDA VAS ZANIMA

Rak debelega črevesa je eden izmed najpogostejših rakov, ki prizadene tako moške, kot tudi ženske. Medicinski podatki navajajo, da je rak debelega črevesa trenutno eden izmed najpogostejših rakov. Lahko zmanjšamo možnosti za nastanek, eden od ključev je tudi vegetarijanska prehrana.

- Oglas -

prehrana črevesje

Rak ima veliko skupnega z našimi prehranjevalnimi navadami

V študiji, objavljeni v »Journal of American medical Association«, so raziskovalci analizirali prehranjevalne navade 77.000 odraslih in to počeli 7 let s poudarkom na možne povezave z rakom debelega črevesa. Rezultati so pokazali, da imajo vegeterijanci za 20% manjše tveganje za razvoj raka na debelem črevesu.

Kako spremeniti prehrano?

Prehranjevalnih navad ni vedno lahko spremeniti. Večina ljudi si še vedno ne zna pripraviti uravnoteženega in zdravega obroka, brez mesa. Preberite si katera živila lahko zamenjajo meso in zmanjšajo možnost za razvoj raka.

Oljčno olje

Oljčno olje ima veliko koristi in pozitivnih učinkov na zdravje. Med drugim zmanjšuje vnetja v telesu ter vsebuje omega-2 maščobne kisline.

Fižol

- Oglas -

Fižol ima veliko folne kisline, vitamina B ter vsebnosti vlaknin. Prav tako je koristen pri popravilih DNK v prebavilih.

Sadje in zelenjava

Seznam ne bi bil popoln, če ne bi vključeval sadja in zelenjave. Tveganje za nastanek raka debelega črevesa se bistveno zmanjša z vnosom 6 do 8 obrokov sadja in zelenjave na dan. Lahko si iz sadja pripravite tudi »zelenčke«, sokove iz zmiksanega sadja.

Več o hrani, ki preprečuje nastanek raka debelega črevesja in danke si preberite tukaj.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×