To je največja slabost vašega astrološkega znamenja …

Preverite, katera je največja slabost astrološkega znamenja, v katerem ste rojeni, in kako jo lahko premagate.

Bolečine v sklepih: 13 nasvetov za ublažitev težav

Bolečine v sklepih postajajo vse bolj razširjene. V določenih primerih so to zgolj začasne bolečine, vendar pa gre pogosto tudi za tipičen znak resnejših bolezni.

Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.
Zdravje & prehranaKako pridobiti endorfin in postati bolj srečen

Kako pridobiti endorfin in postati bolj srečen

MORDA VAS ZANIMA

Endorfin je hormon v našem telesu, ki se izloča v možganih. Sprošča se, ko v telesu nastane stres, zato da ga pomaga obvladovati. Gre za naravnega blažilca bolečine, ki je po učinku podoben morfiju. Povečajte endorfin v svojem telesu s preprostimi triki.

- Oglas -

Čokolada endorfin

Vonj vanilije ali sivke

Vonj vanilje pomaga zmanjšati anksioznost, ki je pogosto povezana z depresijo. Eterično olje lahko dodate v svoje svečke in si jih prižgete med sprostilno kopeljo.

Temna čokolada

Kakav je eden izmed najpogostejših virov magnezija, ki nam zmanjšuje stres in izboljšuje spanje. Poleg tega pa je odličen za spodbujanje endorfina, saj vsebuje kemikalije, ki povzročajo reakcije v možganih, ki zmanjšujejo bolečino, tesnobo, stres in krepijo naše notranje zadovoljstvo.

Pekoča hrana

Pekoča hrana v večini primerov vsebuje kapsaicin, alkaloid, ki deluje na center za uravnavanje temperature. Kapsaicin se veže na bolečinske receptorje v živčnih celicah sluznice. Pekoča hrana prek trivejnega živca sporoča možganom, da sprostijo endorfin.

Nežnost

- Oglas -

Univerza v Stanfordu je pokazala, da že en sam dotik lahko zmanjša stopnjo stresa v telesu. Zdravo spolno življenje z obilo nežnosti in dotikov, bo ugodno vplivalo tudi na vaše duševno počutje.

Smeh

Smeh je pol zdravja, morda ni tako brezpomenska fraza. Gre za brezplačno zdravilo, ki znižuje krvni tlak, spodbuja delovanje imunskega sistema in zmanjšuje stresne hormone ter pomaga uravnavati in zmanjšati bolečino v telesu.

Vitamin C

Vitamin C neposredno pomaga pri proizvodnji endorfina v telesu. Živila bogata z vitaminom C, bodo spodbudila ta proces. Paprika, limone, limete in jagode bodo pomagale pri sproščanju endorfina v vašem telesu.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×