0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaZnebite se žuljev na stopalih

Znebite se žuljev na stopalih

MORDA VAS ZANIMA

Žulji na stopalih so nepotrebne odrgnine, ki nastanejo, kadar se naše stopalo preveč drgne ob čevelj. Da so čevlji udobni morajo biti malce znošeni, rezultat tega pa so skoraj vedno žulji. Da bi se žuljem kar se da izognili, moramo poznati nekaj drobnih trikov.

- Oglas -

Žulji na stopalih

Znosite čevlje

Novi čevlji, še posebej tisti, mišljeni za nošnjo brez nogavic so trd oreh. Eden izmed trikov je ta, da segrejmo nogavice s sušilcem za lase, si jih ubujemo in nato še čevlje. Vročina bo čevljem pomagala, da se s pomočjo toplote zmehčajo, kar ne predstavlja več nevarnosti žuljem.

Vazelin

Na tistem mestu na katerem čevelj najbolj draži vaše stopalo, nanesite vazelin. S tem boste zmanjšali trenje, ki je prej povzročalo nepotrebno bolečino in žulje.

- Oglas -

Samolepilni prozorni trakovi

Izgledajo nekako tako, kot navaden lepilni trak, le da je širši, in sicer namenjen lepljenju na kožo. Dele traku nalepimo na rob čevlja od znotraj in s tem zmanjšamo kakšen oster del v čevlju.

Kakšno nogo položimo v čevelj

Morda se sliši malce neumno, ampak če poskrbimo, da so robovi hlačnih nogavic poravnani in za ustrezno pedikuro, zmanjšamo verjetnost žuljev. Če vam šivi hlačnih nogavic na točno določenem mestu povzročajo žulje, jih zamenjajte, hkrati pa poskrbite, da nimate predolgih nohtov ali že nastalih otiščancev, ki povzročajo trenje. Dobro je tudi, da je noga povsem suha, to lahko poskrbimo tudi z malce »baby pudra«.

Poleg naštetih tehnik in trikov lahko kupite tudi sprej za raztegovanje, petne zaščite za čevlje, blazinice za visoke pete, ki olajšajo povečano težo na sprednjem delu stopala. V lekarnah pa obstajajo preventivni brezbarvni geli, ki ga nanesemo na kritične predele.

Uporabite vse te trike in videli boste, da se vam bo otiščanec mankrat pojavil. Seveda moramo poskrbeti, da so čevlji primerne velikosti in ustrezajo naši nogi.

NAJNOVEJŠE