Oči – to nam lahko povedo o našem zdravju

Oči lahko razkrijejo ogromno o našem zdravju. Z napredkom sodobne tehnologije so se tako odprle zanimive možnosti neinvazivnih diagnostičnih metod.

Poletni horoskop 2022

Kaj si lahko obetate od tokratnega poletja? Vam bodo zvezde naklonjene ali se morate pripraviti na specifične izzive? Odgovori vas čakajo v poletnem horoskopu 2022 …

Eko poroka: 5 nasvetov za okolju prijaznejše poročno slavje

Poroke so namreč pogosto zelo obremenjujoče za okolje. Vendar pa lahko na srečo organizirate prečudovito »eko poroko«.

Je pridobivanje kilogramov po menopavzi zares neizbežno?

Pogosto slišimo, da je menopavza skorajda neizbežno povezana s pridobivanjem kilogramov.

5 vrst zelenjave, pri katerih je toplotna obdelava koristna

Katere so tiste vrste zelenjave, ki jih sicer lahko uživamo tudi presne, vendar je praviloma precej bolje, če jih pred zaužitjem toplotno obdelamo?

Razrešena velika uganka, povezana s parkinsonovo boleznijo

Znanstvenikom je uspelo najti odgovor na pomembno vprašanje, povezano s parkinsonovo boleznijo.

Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.
Zdravje & prehranaZakaj uživati jedi iz lososa?

Zakaj uživati jedi iz lososa?

MORDA VAS ZANIMA

Atlantski losos je eden izmed najbolj priljubljenih rib v kuhinji, saj je zelo primerna za pripravo različnih receptov. Losos je zelo okusen in ima veliko koristnih lastnosti, zaradi katerih je priporočljivo, da ga uživamo najmanj enkrat na teden.

- Oglas -

Losos je riba, ki je bogata z omega tri maščobami, ki pomagajo zniževati holesterol v krvi ter preprečuje bolezni srca in ožilja. Znan je tudi po visoki vsebnosti vitaminov in mineralov, kot sta fosfor in selen. Poleg tega pomaga krepiti kosti, pomirja živce, preprečuje Alzheimerjevo bolezen.

losos

Lososa lahko dimimo, kuhamo ali pečemo. V sušiju ga sicer najdemo surovega, ampak po navadi je pri nas nekako obdelan. Dimljenega uporabimo kot predjed ali v solati. V tem primeru se losos super ujeva s poprom, olivnim oljem in limono. Če boste lososa kuhali, naj postopek ne traja predolgo, saj se bi lahko tako uničile njegove koristne lastnosti. Losos je odličen tudi na žaru ali pečen, ampak tudi tukaj bodite pozorni na to, da ga ne pečete predolgo.

Ker smo na našem koncu navajeni jesti lososa na žaru ali pa v smetanovi omaki, imamo za vas inovativen recept, ki vam bo polepšal dan.

- Oglas -

Karbonaro z lososom in praženimi mandlji pripravimo precej hitro, jed pa je slastna. Za štiri osebe potrebujete 350 gramov testenin, najbolje podolgovatih makaronov, imenovanih »penne«. Skuhate jih do vretja in jih pustite vreti največ pet minut, da bodo bile »al dente«, torej ne popolnoma razkuhane.

V vmesnem času narežite 200 gramov dimljenega lososa na kocke. V posodo vbijte dve jajci, ju zmešajte in dodajte malo popra, soli in muškatnega oreščka. Ko je zmes pripravljena, se lotimo praženja mandljev. V segreto ponev dajte žličko masla in nato še pest sesekljanih mandljev. Lahko si omislite tudi lističe mandljev.

Ko odcedite vodo iz testenin, postavite testenine na nizek ogenj, dodajte razžvrkljana jajčka, mandlje in losos. Mešajte dve minuti, da se vse testenine naužijejo lososove karbonare z mandlji.

Preverite tudi recept za polpete iz lososa tukaj.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×