Losos je poln beljakovin in ena izmed najbolj zdravih rib, saj ne vsebuje ลพivega srebra, ker ne je rib, ampak rastline. Poln je tudi omega-3 maลกฤobnih kislin, zaradi poudarjanja le teh pa so ลกtevilne druge nemalokrat spregledane.

Pri lososu pazimo, da ni gojen, ker jih v ribogojnicah pogosto hranijo z ลพivili, ki temeljijo na soji in koruzi, kar lahko zmanjลกa vsebnost omega-3 maลกฤobnih kislin, saj sta soja in koruza moฤno gensko spremenjeni rastlini. Na ยปfarmah lososovยซ so ribe zaradi takega hranjenja pogosto blede, zato jih na rdeฤe pobarvajo kar z barvilom kantaksantin.
Pripravite si hitre in okusne polpete. Hrena je le toliko, da so polpeti malce pikantni, okus lososa pa ลกe vedno prevladuje.
Lososove polpete za 4 osebe:
- 500 g dimljenega lososa,
- 3 drobno sesekljane mlade ฤebule,
- 3 ลพlice sesekljanega peterลกilja,
- 100g drobtin,
- 2 ลพliฤki drobno sesekljanih kaper,
- 1 stepeno jajce,
- ลพlica limoninega soka,
- ลพlica hrenove omake s smetano,
- limona za okras,
- olje ali maslo.
Sestavine zdruลพimo ter oblikujemo polpete. Ponev naoljimo ter polpete peฤemo 5 minut na vsaki strani, tako da popolnoma porumenijo. Zraven ponudimo skledo zelene ali krompirjeve solate ter rezino limone.


