Lososove polpete

Losos je poln beljakovin in ena izmed najbolj zdravih rib, saj ne vsebuje živega srebra, ker ne je rib, ampak rastline. Poln je tudi omega-3 maščobnih kislin, zaradi poudarjanja le teh pa so številne druge nemalokrat spregledane.

Lososovi polpeti

Pri lososu pazimo, da ni gojen, ker jih v ribogojnicah pogosto hranijo z živili, ki temeljijo na soji in koruzi, kar lahko zmanjša vsebnost omega-3 maščobnih kislin, saj sta soja in koruza močno gensko spremenjeni rastlini. Na »farmah lososov« so ribe zaradi takega hranjenja pogosto blede, zato jih na rdeče pobarvajo kar z barvilom kantaksantin.

Pripravite si hitre in okusne polpete. Hrena je le toliko, da so polpeti malce pikantni, okus lososa pa še vedno prevladuje.

Lososove polpete za 4 osebe:

  • 500 g dimljenega lososa,
  • 3 drobno sesekljane mlade čebule,
  • 3 žlice sesekljanega peteršilja,
  • 100g drobtin,
  • 2 žlički drobno sesekljanih kaper,
  • 1 stepeno jajce,
  • žlica limoninega soka,
  • žlica hrenove omake s smetano,
  • limona za okras,
  • olje ali maslo.

Sestavine združimo ter oblikujemo polpete. Ponev naoljimo ter polpete pečemo 5 minut na vsaki strani, tako da popolnoma porumenijo. Zraven ponudimo skledo zelene ali krompirjeve solate ter rezino limone.

Povzetek
Ime recepta
Lososove polpete
Objavljeno
Ocena
5 Based on 1 Review(s)
DELI
Ekolina Bodi Eko
Bodi eko je največja slovenska eko skupnost. Izdajamo tudi prvo slovensko eko revijo Bodi eko, na katero se lahko tudi naročite tukaj: Naročite se na revijo Bodi eko