Lososove polpete

    Losos je poln beljakovin in ena izmed najbolj zdravih rib, saj ne vsebuje živega srebra, ker ne je rib, ampak rastline. Poln je tudi omega-3 maščobnih kislin, zaradi poudarjanja le teh pa so številne druge nemalokrat spregledane.

    Lososovi polpeti

    Pri lososu pazimo, da ni gojen, ker jih v ribogojnicah pogosto hranijo z živili, ki temeljijo na soji in koruzi, kar lahko zmanjša vsebnost omega-3 maščobnih kislin, saj sta soja in koruza močno gensko spremenjeni rastlini. Na »farmah lososov« so ribe zaradi takega hranjenja pogosto blede, zato jih na rdeče pobarvajo kar z barvilom kantaksantin.

    Pripravite si hitre in okusne polpete. Hrena je le toliko, da so polpeti malce pikantni, okus lososa pa še vedno prevladuje.

    Lososove polpete za 4 osebe:

    • 500 g dimljenega lososa,
    • 3 drobno sesekljane mlade čebule,
    • 3 žlice sesekljanega peteršilja,
    • 100g drobtin,
    • 2 žlički drobno sesekljanih kaper,
    • 1 stepeno jajce,
    • žlica limoninega soka,
    • žlica hrenove omake s smetano,
    • limona za okras,
    • olje ali maslo.

    Sestavine združimo ter oblikujemo polpete. Ponev naoljimo ter polpete pečemo 5 minut na vsaki strani, tako da popolnoma porumenijo. Zraven ponudimo skledo zelene ali krompirjeve solate ter rezino limone.

    Povzetek
    recipe image
    Ime recepta
    Lososove polpete
    Objavljeno
    Ocena
    51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
    Povejte svoje mnenje - kometirajte