Zdravje & prehranaČudežni učinki čebule

Čudežni učinki čebule

MORDA VAS ZANIMA

Čebula pomaga pri lajšanju mnogih zdravstvenih težav. Čebula je najboljše zdravilo proti bruhanju in naravni antibiotik, ki okrepi vaš imunski sistem. Za kaj vse jo še lahko uporabite?

- Oglas -

Čebula je bogata z žveplom in ima antibiotične in antiseptične lastnosti. Ima tudi veliko antioksidantov, ki pomagajo telesu v boju s prostimi radikali. Sok čebule pospešuje izkašljevanje, čebula pa je dobra tudi za ohranjanje ravni holesterola v krvi, za srce in za lajšanje posledic artritisa. V zdravilstvu se uporablja že tisoče let.

Čebula

Trije zanimivi načini uporabe:

Bolečina v prsih

Če vas boli v prsih, narežite čebulo, jo zmešajte z malo maščobe in jo poloite na prsa. Pokrijte s krpo in pustite, da učinkuje. Najbolje je, če ležite, da se vam ne bo vse skupaj razmazalo. Rezultati vas bodo presenetili, saj boste že takoj čutili, kako sok čebule pronica v kožo in lajša bolečino v prsih.

Bolečina v ušesu

Če imate infekcijo in vas boli uho, vam priporočamo, da nasekljate čebulo, jo daste v tanko nogavico ali malce debelejšo najlonko in to prislonite na uho. Čez glavo si dajte kapo, da vam obloga ne odpade ter vse skupaj odstranite, ko bolečina izgine.

Vročina

- Oglas -

Stopala so ogledalo našega zdravja in tudi zbijanja vročine se lahko lotimo prav tam. Pred spanjem narežite čebulo, jo dajte v nogavice in si jih obujte čez noč. Zaradi svojih zdravilnih lastnosti vam bo pomagala pri prekrvavitvi in pomagala znižati vročino ter ublažiti simptome prehlada.

Prejšnji članek
Naslednji članek

NAJNOVEJŠE