0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaZačimbe, ki ohladijo telo v vročih dneh

Začimbe, ki ohladijo telo v vročih dneh

MORDA VAS ZANIMA

Začimbe so zelo uporabne tako takrat, ko se želimo z njimi pogreti, kot v vročini, ko je pomembno predvsem to, da ohladimo telo. Seveda pa morate izbrati prave začimbe. Glede na ajurvedo so mnoge začimbe v poletnih mesecih še posebej koristne za hlajene telesa, zato jih ne pozabite vključiti v prehrano.

- Oglas -

Meta

Meta velja za tipično poletno začimbo. Poleg tega, da vam lahko na primer pomaga pri pomiritvi ali osvežitvi zadaha, uspešno poskrbi tudi za to, da vam bo nekoliko manj vroče, ko se temperature dvignejo nevarno visoko. Vključite jo lahko v poletne limonade, jo dodate sadnim solatam ali pa si pripravite ledeni metin čaj.

Koromač

Zelo pogosto se koromač uporablja za preprečevanje napihnjenosti oziroma različnih prebavnih težav. Koristen pa je tudi v poletni vročini. Če imate možnost, vam med poletjem priporočamo redno žvečenje koromačevih semen, kar vas prijetno pohladi, obenem pa poskrbi za boljše zdravje ustne votline.

Koriander

Še ena začimba, ki pomaga pri tem, da se boste lažje spopadali z visokimi temperaturami v poletnih mesecih, je koriander, ki obenem prav tako lajša težave s prebavo. Iz njega lahko na primer pripravite pesto ali ga dodate paradižnikovi solati, gre pa tudi za obvezno sestavino falafla, tudi pri nas vse bolj priljubljenih hrustljavih kroglic iz čičerike.

- Oglas -

Žafran

Ste vedeli, da tudi žafran, ki velja za eno najbolj dragocenih začimb na svetu, zelo uspešno pomaga pri ohlajanju med poletno vročino? Med drugim pa poskrbi tudi za izboljšanje vašega razpoloženja. Možnosti uporabe žafrana so zelo raznolike, vključite ga lahko v številne jedi ali pa ga dodate čaju, ki ga nato ohladite.

Koper

Za ohlajanje telesa je odličen tudi koper, ki ga poznamo predvsem iz vloženih kumaric. Najbolje je, da uporabite sveži koper, če je to seveda mogoče, saj bodo tako hladilni učinki še posebej izraziti. Z redno uporabo kopra in drugih naštetih začimb bodo visoke temperature letos zagotovo precej znosnejše.

NAJNOVEJŠE