Hujšanje z Luno – je vesolje naklonjeno vitki postavi?

V poplavi takšnih in drugačnih diet ste zagotovo že slišali tudi za Lunino dieto oz. hujšanje z Luno.

Luskavica – kožna težava, ki jo lahko precej omilimo

Luskavica je ena tistih bolezni, ki niso nalezljive in ne ogrožajo življenja, vsekakor pa bolnike zelo prizadenejo.

S katerimi rastlinami si lahko pomagamo pri težavah s srcem?

Tokrat bomo govorili o rastlinah, ki ugodno delujejo na zdravje srca in krvožilnega sistema.

To je največja slabost vašega astrološkega znamenja …

Preverite, katera je največja slabost astrološkega znamenja, v katerem ste rojeni, in kako jo lahko premagate.

Bolečine v sklepih: 13 nasvetov za ublažitev težav

Bolečine v sklepih postajajo vse bolj razširjene. V določenih primerih so to zgolj začasne bolečine, vendar pa gre pogosto tudi za tipičen znak resnejših bolezni.

Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.
Ekologija & okoljeZ Mount Everesta ‘očistili’ tudi nekaj trupel

Z Mount Everesta ‘očistili’ tudi nekaj trupel

MORDA VAS ZANIMA

Ekipa, ki je organizirala čistilno akcijo Mount Everesta, je našla truplo švicarskega plezalca, ki je na gori umrl leta 2008.

- Oglas -

Omenjena ekipa z imenom Sherpas se je pozno aprila podala na čistilno akcijo, da bi pobrala smeti, ki so jih za seboj pustili plezalci, prav tako pa je bil cilj te akcije, da bi v dolino prinesli trupla žrtev, ki se nahajo na t.i. mrtvi zoni, ki se nahaja nad 7.900 metrov visoko, kjer je raven kisika trikrat manjša kot na nivoju morske gladine.

Ekipa je tako postavila 2 tabora (enega na 6065 metrih in drugega na 6500 metrih visoko) in začela pobirati smeti, ki so bile razpršene okoli. Prav tako pa so med čiščenjem našli truplo švicarskega alpinista Giannija Goltza. Poleg tega pa so našli tudi trupla Američana in Novo Zelandca, ki sta na gori umrla leta 1996.

Od leta 1953 je Everest vzel že več kot 300 življenj, od tega so večino trupel našli in prepeljali v dolino. Tista, ki pa se nahajajo nad 8000 metri pa so prepustili naravi, saj so razmere tako visoko pretežke, da bi jih lahko našli.

Trenutno nimajo podatka o tem, koliko smeti se še nahaja n agori, vendar pa je 50 let plezanja na to goro, dalo Mount Everestu vzdevek najvišje ležečega smetišča.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×