Preprost trik za vse, ki zvečer težko zaspite

Koliko časa običajno mine od vašega odhoda v posteljo do trenutka, ko potonete v zaslužen spanec?

Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.

Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.
Ekologija & okoljeZ Mount Everesta ‘očistili’ tudi nekaj trupel

Z Mount Everesta ‘očistili’ tudi nekaj trupel

MORDA VAS ZANIMA

Ekipa, ki je organizirala čistilno akcijo Mount Everesta, je našla truplo švicarskega plezalca, ki je na gori umrl leta 2008.

- Oglas -

Omenjena ekipa z imenom Sherpas se je pozno aprila podala na čistilno akcijo, da bi pobrala smeti, ki so jih za seboj pustili plezalci, prav tako pa je bil cilj te akcije, da bi v dolino prinesli trupla žrtev, ki se nahajo na t.i. mrtvi zoni, ki se nahaja nad 7.900 metrov visoko, kjer je raven kisika trikrat manjša kot na nivoju morske gladine.

Ekipa je tako postavila 2 tabora (enega na 6065 metrih in drugega na 6500 metrih visoko) in začela pobirati smeti, ki so bile razpršene okoli. Prav tako pa so med čiščenjem našli truplo švicarskega alpinista Giannija Goltza. Poleg tega pa so našli tudi trupla Američana in Novo Zelandca, ki sta na gori umrla leta 1996.

Od leta 1953 je Everest vzel že več kot 300 življenj, od tega so večino trupel našli in prepeljali v dolino. Tista, ki pa se nahajajo nad 8000 metri pa so prepustili naravi, saj so razmere tako visoko pretežke, da bi jih lahko našli.

Trenutno nimajo podatka o tem, koliko smeti se še nahaja n agori, vendar pa je 50 let plezanja na to goro, dalo Mount Everestu vzdevek najvišje ležečega smetišča.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×