Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehranaVzroki za napenjanje in vetrove, za katere morda niste vedeli

Vzroki za napenjanje in vetrove, za katere morda niste vedeli

MORDA VAS ZANIMA

Do spahovanja in napenjanja pride, ko želi telo izločiti odvečen zrak, ki se je nakopičil v želodcu, kamor je zašel med hranjenjem in pitjem. Povprečna odrasla oseba vetrove izloča vsaj desetkrat na dan, to ni nič sramotnega in je popolnoma normalno. Sestavljeni so iz zaužitega zraka in plinov, denimo žveplovega dioksida, ki nastanejo v procesu razgradnje hrane. Vetrov pa ne povzroča samo hrana (mleko, stročnice, čebula itd.), vzroki lahko tičijo tudi drugje in na mnoge od njih ne bi niti pomislili.

Zobne proteze, ki se slabo prilegajo

- Oglas -

Pri starejših ljudeh je mnogokrat vzrok v slabo prilegajoči se zobni protezi, ki so vzrok nepravilnemu žvečenju in posledično požiranju zraka. Zobne proteze se morajo v izogib tovrstnim težavam tesno prilegati, tudi žvečenje je potem mnogo lažje.

Zamašen nos

Zamašen oziroma smrkav nos, ki je posledica prehlada, je tudi lahko dežurni krivec za povečano napenjanje, saj povzroča dodatno požiranje zraka. Sredstvo proti krčenju žil v nosni sluznici (dekongestiv) je lahko pri tem v pomoč, vendar dolgotrajna uporaba povzroči odvisnost nosne sluznice, ki v odsotnosti dekongestiva le še bolj nabrekne. Tudi s spiranjem s fiziološko tekočino in inhalacijami si lahko pomagate.

Kalcijev karbonat v prehranskih dopolnilih

Če niste zaužili nič spornega, kljub temu pa vas napenja, je lahko vzrok v prehranskem dopolnilu, ki vsebuje med drugim tudi kalcijev karbonat, saj ta v želodcu sprošča ogljikov dioksid.

Pretesne hlače

Tako je, tudi pretesne hlače in povečan pritisk okoli pasu lahko povzroči napenjanje, spahovanje in vetrove. Pas vsekakor zrahljajte, pozorni pa bodite tudi na spodnjice.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×