JogaNekateri so za vroče

Nekateri so za vroče

MORDA VAS ZANIMA

Med številnimi vrstami joge si je svoje mesto na lestvici priljubljenosti pridobila tudi »vroča joga«, po svojem avtorju imenovana Bikram. Gre za jogo, ki se jo izvaja v prostoru, ogretem na 39 stopinj Celzija in s 50- do 60-odstotno vlažnostjo zraka, kar pospešuje znojenje in posledično izločanje strupov iz telesa. Pri tej temperaturi se ogreje celotno telo, od znotraj navzven, ne le udi, temveč tudi kosti. Segreto telo je bolj upogljivo in zato tudi manj dovzetno za različne poškodbe.

- Oglas -

Vroča joga

Vendar pa strokovnjaki tistim, ki jo izvajajo prvič, zlasti starejšim od 40 let, svetujejo določeno mero previdnosti. V vročini ima začetnik lažen občutek večje gibljivosti in se mu zdi, da lahko precej poglobi položaj oziroma asano. To ima lahko za posledico poškodbe mišic, vezi, hrustanca ali sklepov. Osebe, ki se želijo ukvarjati s to vrsto joge, morajo imeti zdravo srce in ožilje, hrbtenico ter zdrave kolenske, kolčne in ramenske sklepe. Že pred vadbo morajo piti dovolj tekočine. Če med vadbo občutijo omotičnost, oblivanje ali bolečine v prsnem košu, naj vadbo takoj prekinejo. Osebe, ki slabo prenašajo vročino, ki so pred kratkim doživele vročinsko kap, hitro izgubljajo tekočino ali imajo kakršnakoli obolenja mišic in sklepov, se morajo posvetovati z zdravnikom o primernosti takšne vadbe.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×