Preprost trik za vse, ki zvečer težko zaspite

Koliko časa običajno mine od vašega odhoda v posteljo do trenutka, ko potonete v zaslužen spanec?

Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.

Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.
Zdravje & prehranaVpliv misli na prehrambene navade in telo

Vpliv misli na prehrambene navade in telo

MORDA VAS ZANIMA

Tokrat ne boste brali o tem, kako zmanjšati količino hrane, ki jo pojeste ali o tem katera živila kombinirati, da bi izgubili težo. Ne bom govorila o dietah, ker ima zame ta beseda negativno notacijo. Če želite izgubiti kilograme je potrebno spremeniti pogled nase in na svoje telo. Potrebno je, da se pričnete ceniti. Če ne boste izhajali iz tega stališča ne bo dolgotrajnega učinka. Vsake toliko časa boste zopet našli novo dieto, verjeli, da vam bo tokrat uspelo in zopet en sam velik nič. Leta in leta enako. Eno samo razočaranje. Tehtnica pa vedno kaže isto. Res boste začeli izgubljati, a le zaupanje vase.

- Oglas -

misli prehrana

Zakaj prekomerna teža?

Vzroki debelosti pogosto bazirajo v čustvenem ozadju. Običajno gre za depresivno stanje, ponižujoč odnos do sebe in slabo samopodobo. Zaradi tega postane hrana nadomestek za neko čustveno stanje, ki ga potrebujete in ga niste deležni. Ker se ne cenite dovolj, se ne znate pohvaliti, to pohvalo pričakujete od zunaj. Ker je ni se morate nagraditi. In to s tistim, kar sovražite. Hrano. Z lastnimi mislimi ste si priklicali odvečne kilograme. Verjamete, da vam določena hrana škodi, da se vam »obesi« na kilograme. Da jeste malo in se redite. Verjamete, da vam škodi takorekoč že voda. Vseskozi razmišljate o tem, kako ste debeli. Kar mislim torej sem…

Kaj storiti?

Ne iščite po spletu, katere dieta še niste preizkusili. Ne iščite instant možnosti. Obrnite se vase in se vprašajte kaj si želite. Postavite si cilj. Npr. želim imeti 60 kilogramov, želim imeti čvrsto in zdravo telo. Želim imeti več energije in želim se počutiti bolje. Izhajajte iz svoje resnične želje. Zelo pomembno je, da se ob teh željah počutite dobro. Sledite svojim občutkom. Ob postavljanju teh ciljev morate občutiti srečo in radost. Potem boste vedeli, da izhaja želja po izgubi kilogramov in pot, ki jo boste dosegli iz vas samih.

Ne kritizirajte se, kako ste debeli in zanemarjeni. Kako ste neprivlačni in grdi. To ne pelje nikamor.

- Oglas -

Začnite si biti všeč zdaj. V tem telesu. Ko boste začutili to radostno stanje ste na pravi poti. Do sebe bodite prijazni. Postavljajte si vprašanja kot so: Ali ne bi bilo lepo, če bi moja želja po izgubi kilogramov, ki jo gojim že zelo dolgo, končno našla plodna tla? Ali ne bi bilo lepo, če bi bil/a takšna kot na tej sliki? Najdite sliko, kjer ste si všeč in v sebi negujte to podobo. Ali ne bi bilo lepo, da se moje telo uskladi z mojimi željami? Itd.

Ne pričakujte takojšnjih rezultatov. Ko boste tako lepo komunicirali sami s sabo se bo telo odzivalo na ta nov, ljubeči odnos. Potreba po prenajedanju bo izginila. Jedli boste takrat, ko boste lačni. Hrano, ki jo imate resnično radi in je za vas zelo okusna ter zdrava. Ljubeča misel bo znala izbirati. Igrajte igro kot se igrate z otrokom. Sprašujte se, kaj si želite in spremljate občutke, ki se ob tem porajajo. Če se počutite dobro in srečno ste napravi poti. Šele potem se začnite ozirati po tem kaj in kako jesti, da dosežete želeno težo.

Kaj se zgodi, ko se naravnate na pozitivno vibracijo?

V vaše življenje bo začelo prihajate vse tisto kar si zamišljate. Pomembno je, da je vaša želja usklajena s pozitivnim občutkom. V kolikor željo spremlja kakršnkoli dvom ali strah se želja ne more realizirati. Vesolje »obdarja« na osnovi občutkov. Kot pri Aladinu: zamisli si, prosi, občuti, verjemi in bodi hvaležen.

Telo bo dobilo točno takšno podobo kot ste si zamislili.

Morda vam je ta princip delovanja tuj. A verjemite, da deluje.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×