0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaVoda naj postane vaša najljubša pijača

Voda naj postane vaša najljubša pijača

MORDA VAS ZANIMA

Tudi v zimskem času je zaradi ogrevanih stanovanj in suhega zraka nujno potreben primeren vnos vode v telo, saj le-to vsebuje cca 65 % vode. Izguba samo 2 % vode iz telesa lahko prinese prve znake dehidracije, kratkotrajno izgubo spomina in težave s koncentracijo.

- Oglas -

Voda
V primeru dehidracije je najbolj ogrožena cirkulacija krvi, saj dehidracija povzroči slabo možgansko aktivnost in postaja telo vedno bolj utrujeno. Prav tako voda v telesu omogoča delovanje prebavnega sistema in čiščenje organizma, saj iz telesa odplavlja strupe in škodljive snovi. Prav tako je voda čudovito sredstvo za doseganje čiste in sijajne kože.

Izguba kilogramov – voda je pomemben katalizator izgube kilogramov, saj lahko s pomočjo prav tega “magičnega napitka” trajno izgubite kakšen kilogramček.. Voda zmanjšuje apetit in pomaga metabolizmu, da zmanjšuje nakopičeno maščobo.

Zastajanje vode v telesu – pitje zadovoljive količine vode je najboljši način za vzdrževanje tekočine v telesu. Ko telo dobi premalo vode, se počuti ogroženo in poskuša zadržati vsako kapljico tekočine. Vodo skladišči v medcelične prostore, kar se pokaže v obliki otečenih gležnjev, nog in rok.

- Oglas -

Nivo soli – pitje vode tudi pomaga telesu izločiti iz telesa odvečno količino soli.

Največji učinek je ob pitju hladne vode, saj se takšna lažje absorbira v sistem. Izogibajte pa se pitju ledene vode. Ledeno mrzla voda res v trenutku poteši žejo, toda istočasno v telesu ustvarja potrebo po še večjem pitju vode.

Nasveti:

  • Zvišajte količino vsakodnevnega vnosa vode.
  • Spijte kozarec vode pred in med vsakim obrokom.
  • Med odmorom raje kot skodelico kave ali čaja popijte kozarec vode.
  • Na družabnih srečanjih zamenjajte alkohol z vodo.
.
Prejšnji članek
Naslednji članek

NAJNOVEJŠE