Voda naj postane vaša najljubša pijača

  Tudi v zimskem času je zaradi ogrevanih stanovanj in suhega zraka nujno potreben primeren vnos vode v telo, saj le-to vsebuje cca 65 % vode. Izguba samo 2 % vode iz telesa lahko prinese prve znake dehidracije, kratkotrajno izgubo spomina in težave s koncentracijo.

  Voda
  V primeru dehidracije je najbolj ogrožena cirkulacija krvi, saj dehidracija povzroči slabo možgansko aktivnost in postaja telo vedno bolj utrujeno. Prav tako voda v telesu omogoča delovanje prebavnega sistema in čiščenje organizma, saj iz telesa odplavlja strupe in škodljive snovi. Prav tako je voda čudovito sredstvo za doseganje čiste in sijajne kože.

  Izguba kilogramov – voda je pomemben katalizator izgube kilogramov, saj lahko s pomočjo prav tega “magičnega napitka” trajno izgubite kakšen kilogramček.. Voda zmanjšuje apetit in pomaga metabolizmu, da zmanjšuje nakopičeno maščobo.

  Zastajanje vode v telesu – pitje zadovoljive količine vode je najboljši način za vzdrževanje tekočine v telesu. Ko telo dobi premalo vode, se počuti ogroženo in poskuša zadržati vsako kapljico tekočine. Vodo skladišči v medcelične prostore, kar se pokaže v obliki otečenih gležnjev, nog in rok.

  Nivo soli – pitje vode tudi pomaga telesu izločiti iz telesa odvečno količino soli.

  Največji učinek je ob pitju hladne vode, saj se takšna lažje absorbira v sistem. Izogibajte pa se pitju ledene vode. Ledeno mrzla voda res v trenutku poteši žejo, toda istočasno v telesu ustvarja potrebo po še večjem pitju vode.

  Nasveti:

  • Zvišajte količino vsakodnevnega vnosa vode.
  • Spijte kozarec vode pred in med vsakim obrokom.
  • Med odmorom raje kot skodelico kave ali čaja popijte kozarec vode.
  • Na družabnih srečanjih zamenjajte alkohol z vodo.
  Povejte svoje mnenje - kometirajte

  2 KOMENTARJI

  1. Kdor misli, da vode iz njegove domače pipe ni oporečna mu svetujem, da kupi filter vode, ki se montira direktno na pipo. Pri nas ga že več let uporabljamo in smo zelo zadovoljni.

  2. Seveda iz pipe.. vendar le, če je voda OK.. Pri nas žal ni in mi ne preostane drugega kot flaširana voda..

  Comments are closed.