Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
ŽivaliŽivali niso darilo

Živali niso darilo

MORDA VAS ZANIMA

Kaj podariti svojim najbližjim, da jih bodo presenetili z darilom, ki mu ni para? Ker se zaradi vzdušja večkrat spomnimo na to, da je lepo biti tudi dobrodelen, se pogosto porodi ideja, da bi svoje bližnje razveselili z najlepšim možnim darilom, obenem pa živali iz zavetišča omogočili čisto nov začetek.
Živali kot darilo

- Oglas -

Marsikdo pa ob tem ne pomisli, da žival ne predstavlja samo neizmernega veselja, temveč tudi in predvsem veliko odgovornost. Ko se odločimo za novega družinskega člana, moramo biti namreč že vnaprej pripravljeni na to, da se bomo morali z ljubljenčkom ukvarjati, mu posvetiti dovolj časa ter primerno skrbeti zanj. Posvojitev živali torej predstavlja tako redne in izredne stroške kot tudi prilagoditev življenjskega ritma. Ali ste res prepričani, da je tolikšna odgovornost najboljše možno božično-novoletno darilo?

“Ljudje niti ne pomislijo, da tako darilo ni samo prisrčna kosmata kepica, ampak s seboj potegne tudi precej skrbi, časa in denarja. Posledice seveda nosijo živali, ki se prej ali slej znajdejo v že tako prepolnih zavetiščih,” opozarja Maja Kos iz Društva za zaščito živali Ljubljana.

Donna in Muc ne želita biti več darilo

Ker posvojitelji niso dovolj preudarno premislili, kaj vse bo v njihovo življenje prinesel domači ljubljenček, sta Donna in Muc menjala že tretjega lastnika. Prijazna mucek in mucka, ki sta navajena skupnega življenja, zato postajata vedno bolj zadržana in brez upanja, da bosta kdaj imela čisto svoj dom, v katerem jima bodo skrbniki posvečali dovolj pozornosti. “Ker ju oddajamo v paru in izključno kot hišna mucka, poleg tega sta odrasla in po mnenju mnogih še nezanimivih barv, pravega posvojitelja zanju še nismo našli,” pojasnjuje Maja Kos.

Donna in Muc
Zaradi nepremišljenosti lastnikov Donna in Muc že več kot leto dni čakata na svoj novi dom. (Foto: arhiv DZZŽ LJ)

Prav zato v Društvu za zaščito živali Ljubljana pozivajo vse, ki razmišljajo o podarjanju živali za darilo, naj se za to ne odločijo. Če iščete darilo za osebo, ki ima rada živali, in želite ohraniti družbeno odgovorno noto, je odlična izbira darilo Supertačka, ki je na voljo med Krilci, darili s čarobno močjo (www.krilca.si). Vaš obdarovanec pa naj si, če je prepričan, da je zares pripravljen na odgovorno skrbništvo živali, novega družinskega člana izbere sam.

- Oglas -

Več informacij:
DZZŽ LJ: [email protected], 041 751 722 (dežurni telefon)

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×