0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

ŽivaliŽivali niso darilo

Živali niso darilo

MORDA VAS ZANIMA

Kaj podariti svojim najbližjim, da jih bodo presenetili z darilom, ki mu ni para? Ker se zaradi vzdušja večkrat spomnimo na to, da je lepo biti tudi dobrodelen, se pogosto porodi ideja, da bi svoje bližnje razveselili z najlepšim možnim darilom, obenem pa živali iz zavetišča omogočili čisto nov začetek.
Živali kot darilo

- Oglas -

Marsikdo pa ob tem ne pomisli, da žival ne predstavlja samo neizmernega veselja, temveč tudi in predvsem veliko odgovornost. Ko se odločimo za novega družinskega člana, moramo biti namreč že vnaprej pripravljeni na to, da se bomo morali z ljubljenčkom ukvarjati, mu posvetiti dovolj časa ter primerno skrbeti zanj. Posvojitev živali torej predstavlja tako redne in izredne stroške kot tudi prilagoditev življenjskega ritma. Ali ste res prepričani, da je tolikšna odgovornost najboljše možno božično-novoletno darilo?

“Ljudje niti ne pomislijo, da tako darilo ni samo prisrčna kosmata kepica, ampak s seboj potegne tudi precej skrbi, časa in denarja. Posledice seveda nosijo živali, ki se prej ali slej znajdejo v že tako prepolnih zavetiščih,” opozarja Maja Kos iz Društva za zaščito živali Ljubljana.

Donna in Muc ne želita biti več darilo

Ker posvojitelji niso dovolj preudarno premislili, kaj vse bo v njihovo življenje prinesel domači ljubljenček, sta Donna in Muc menjala že tretjega lastnika. Prijazna mucek in mucka, ki sta navajena skupnega življenja, zato postajata vedno bolj zadržana in brez upanja, da bosta kdaj imela čisto svoj dom, v katerem jima bodo skrbniki posvečali dovolj pozornosti. “Ker ju oddajamo v paru in izključno kot hišna mucka, poleg tega sta odrasla in po mnenju mnogih še nezanimivih barv, pravega posvojitelja zanju še nismo našli,” pojasnjuje Maja Kos.

- Oglas -
Donna in Muc
Zaradi nepremišljenosti lastnikov Donna in Muc že več kot leto dni čakata na svoj novi dom. (Foto: arhiv DZZŽ LJ)

Prav zato v Društvu za zaščito živali Ljubljana pozivajo vse, ki razmišljajo o podarjanju živali za darilo, naj se za to ne odločijo. Če iščete darilo za osebo, ki ima rada živali, in želite ohraniti družbeno odgovorno noto, je odlična izbira darilo Supertačka, ki je na voljo med Krilci, darili s čarobno močjo (www.krilca.si). Vaš obdarovanec pa naj si, če je prepričan, da je zares pripravljen na odgovorno skrbništvo živali, novega družinskega člana izbere sam.

Več informacij:
DZZŽ LJ: [email protected], 041 751 722 (dežurni telefon)

.

NAJNOVEJŠE