Prepiri med partnerjema so lahko koristni

Prepiri so lahko koristni za okrepitev vezi med partnerjema – če seveda niso povezani z nespoštljivostjo in nasilnim obnašanjem.

Redno pitje kave je lahko koristno za vaše srce

Študija, ki je bila predstavljena na letošnjem kongresu Ameriškega združenja za kardiologijo, prinaša dobre novice za ljubitelje kave. Ne le da zmerno uživanje kave...

Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.

Narava lahko poskrbi za bistveno manj zastrašujoče bolnišnice

Profesorica krajinske arhitekture se je posvetila vprašanju, kako narediti bolnišnice bolj prijazne za obiskovalce.
Zdravje & prehranaVnetje ušesa: ublažite bolečine s sivkino soljo

Vnetje ušesa: ublažite bolečine s sivkino soljo

MORDA VAS ZANIMA

Vnetje ušesa je lahko zelo boleče. Še posebej pogosto se pojavi pri otrocih. Mnoge naravne rešitve na žalost niso najbolj učinkovite pri blaženju bolečine, ki spremlja vnetje ušes. Na srečo pa to ne velja za preprosto metodo, pri kateri je ključna sestavina himalajska sol, ki jo lahko po želji kombinirate s sivko, saj bo rezultat tako še boljši. Sivkina sol poskrbi za hitro zmanjšanje bolečine, hkrati pa skrajša čas zdravljenja.

- Oglas -

Sivkina sol za vnetje ušesa

Zakaj je sivkina sol tako učinkovita?

Sol nase veže tekočino. To je zelo pomembno, saj se vnetje ušes velikokrat pojavi po plavanju, ko se v ušesu zadrži preveč vode. Poleg tega bo segreta sol absorbirala tudi umazanijo, bakterije ipd. Ključno je, da je sol segreta na primerno temperaturo, saj pri blažitvi bolečine močno pomaga tudi toplota. Dodatek sivke pa pripomore k še hitrejšemu in učinkovitejšemu zmanjšanju bolečine. Sivka namreč deluje protibakterijsko, obenem pa je sivka znana po pomirjujočih in protivnetnih učinkih. Ker je sivka zelo koristna za pomiritev in lažji spanec, boste kljub vnetju ušesa lažje zaspali. Kako torej pripraviti zdravilno sivkino sol?

Recept in navodila za uporabo

Potrebujete približno 140 gramov grobo mlete himalajske soli. Uporabite lahko tudi fino mleto sol, vendar so pri grobo mleti rezultati običajno nekoliko boljši. Poleg tega potrebujete še čisto bombažno nogavico brez našitkov. Kot že omenjeno, pa lahko uporabite še sivko, in sicer 2 žlici posušenih sivkinih cvetov ali 2–3 kapljice eteričnega olja sivke. Sol (z dodatkom sivke) stresite v nogavico, ki jo dobro zavežite. Nogavico nato segrejte v posodici nad vodno paro ali v mikrovalovni pečici. Sol mora postati topla, vendar ne prevroča, da se ne opečete. Nogavico s soljo nato položite na boleče uho. Ko se sol ohladi, lahko nogavico ponovno segrejete in ponovite postopek. Zgolj uporaba tople (sivkine) soli sicer najverjetneje ne bo dovolj za odpravo vnetja, vendar pa bo bolečina zagotovo že hitro mnogo znosnejša.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×