0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaZdravi dodatki in začimbe za popestritev okusa jutranje kave

Zdravi dodatki in začimbe za popestritev okusa jutranje kave

MORDA VAS ZANIMA

Težko pijete kavo brez sladkorja in mleka? Klasična črna kava ni edina alternativa, če se želite odpovedati omenjenima dodatkoma, ki nista najbolj zdrava. Okus kave lahko namreč poživite z različnimi začimbami in dodatki, ki bodo imeli obenem tudi pozitiven vpliv na vaše zdravje. Predstavljamo vam nekaj idej, ki poskrbijo, da bo jutranja kava nekaj čisto posebnega.

- Oglas -

Kava in cimet

Temna čokolada

To je popolna kombinacija za vse ljubitelje kave, ki se težko uprete tudi kakovostni čokoladi. Na dno kavne skodelice položite košček temne čokolade, nato pa jo prelijte z vročo kavo. Zaradi usedlin sicer za ta recept turška kava ni najboljša izbira. Stopljena čokolada bo poskrbela za zanimiv priokus, obenem pa bo obogatila kavo z antioksidanti.

Kardamom

Na Bližnjem vzhodu kavi in drugim napitkom pogosto dodajajo začimbo kardamom. Gre za začimbo, ki doda nekoliko eksotičen, pikanten okus. Ko skuhate kavo, preprosto dodajte še ščepec kardamoma. Tako boste naredili tudi nekaj dobrega za svojo prebavo in imunski sistem, hkrati pa lahko kardamom pomaga tudi pri razstrupljanju telesa.

- Oglas -

Ingver

Čeprav ingver običajno povezujemo s pripravo čaja, pa ga nekateri radi dodajo tudi svoji jutranji kavi. Vsekakor je smiselno, da tudi sami preizkusite to kombinacijo in ugotovite, ali vam preplet okusov ustreza. Kava, obogatena z ingverjem, je namreč še posebej bogata z antioksidanti. Ingver bo prav tako poskrbel za boljšo prebavo ter za zniževanje krvnega tlaka in ravni škodljivega holesterola v krvi, med drugim pa pomaga tudi pri ublažitvi simptomov artritisa.

Kurkuma

Verjetno ste že slišali, da je zlato mleko eden najbolj zdravih napitkov na planetu. Ključna sestavina pri pripravi tega napitka je kurkuma, v kateri najdemo snov, imenovano kurkumin, ki je znan po močnem protivnetnem in protimikrobnem delovanju. Gre pa tudi za izredno močan antioksidant. Zakaj torej ne bi skodelice jutranje kave obogatili s ščepcem kurkume v prahu, ki bo začetek vašega dneva obarvala v sončno rumeno barvo?

Cimet

Verjetno najbolj priljubljen »alternativni« dodatek jutranji kavi je cimet. Številni so navdušeni nad kombinacijo cimeta in kave, ki pa ni zgolj zelo okusna, ampak lahko cimet med drugim pomaga pri uravnavanju ravni sladkorja v krvi in pri krepitvi vašega imunskega sistema, zato boste imeli manj težav z gripo in prehladi. Obenem pa je jutranja kava, obogatena s cimetom, dobra izbira za tiste, ki se poskušate znebiti odvečnih kilogramov. Cimet namreč zavira apetit in pospešuje delovanje metabolizma, zato je izjemno priporočljiv pri hujšanju.

.

NAJNOVEJŠE