Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
RubrikeZanimivostiVinski kis pospešuje razgradnjo maščob

Vinski kis pospešuje razgradnjo maščob

MORDA VAS ZANIMA

Vinski kisZnano je, da je vinski kis odlična začimba za solate ali ribje jedi, prav tako pa je znana pa je tudi njegova vrednost v ljudskem zdravilstvu. Nove raziskave, ki so jih izvedli znanstveniki na Japonskem, dokazujejo, da vinska kislina za 10 % pospešuje razgradnjo maščobnih oblog v organizmu, kar bo nedvomno razveselilo vse tiste, ki se borite s prekomerno telesno težo.

- Oglas -

Vinski kis izdelujejo iz črnega ali belega vina in bolj kot je vino kvalitetno, boljši je kis. Kis vsebuje številne minerale in druge elemente, kot so kalcij, magnezij, kalij, fosfor, železo in baker.
Znano je tudi, da določene količine črnega vina ugodno delujejo na kardiovaskularni sistem. Zaščitno delovanje vina se pripisuje posebni sestavini, ki se nahaja v črnem grozdju in ima izredno močno antioksidacijsko sposobnost. Vinu pa daje tudi njegovo posebno temno barvo. Enaka sestava se prenese tudi na vinski kis.

Vinski kis se uporablja kot začimba in konzervans, poznamo ga tudi po antiseptičnem in protivnetnem delovanju, glede na svojo koncentracijo pa ima tudi antibakterijsko delovanje. Zgodovina ljudskega zdravilstva beleži številne nasvete, da vinski kis služi za izpiranje ran, razkuževanje kožnih poškodb, za obloge pri udarcih in zmečkaninah, pri vnetjih in povišani temperaturi, za izpiranje ustne votline in pri prehladu.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×