RubrikeZanimivostiVinski kis pospešuje razgradnjo maščob

Vinski kis pospešuje razgradnjo maščob

MORDA VAS ZANIMA

Vinski kisZnano je, da je vinski kis odlična začimba za solate ali ribje jedi, prav tako pa je znana pa je tudi njegova vrednost v ljudskem zdravilstvu. Nove raziskave, ki so jih izvedli znanstveniki na Japonskem, dokazujejo, da vinska kislina za 10 % pospešuje razgradnjo maščobnih oblog v organizmu, kar bo nedvomno razveselilo vse tiste, ki se borite s prekomerno telesno težo.

- Oglas -

Vinski kis izdelujejo iz črnega ali belega vina in bolj kot je vino kvalitetno, boljši je kis. Kis vsebuje številne minerale in druge elemente, kot so kalcij, magnezij, kalij, fosfor, železo in baker.
Znano je tudi, da določene količine črnega vina ugodno delujejo na kardiovaskularni sistem. Zaščitno delovanje vina se pripisuje posebni sestavini, ki se nahaja v črnem grozdju in ima izredno močno antioksidacijsko sposobnost. Vinu pa daje tudi njegovo posebno temno barvo. Enaka sestava se prenese tudi na vinski kis.

Vinski kis se uporablja kot začimba in konzervans, poznamo ga tudi po antiseptičnem in protivnetnem delovanju, glede na svojo koncentracijo pa ima tudi antibakterijsko delovanje. Zgodovina ljudskega zdravilstva beleži številne nasvete, da vinski kis služi za izpiranje ran, razkuževanje kožnih poškodb, za obloge pri udarcih in zmečkaninah, pri vnetjih in povišani temperaturi, za izpiranje ustne votline in pri prehladu.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×