Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
ŽivaliZaradi neprimernega lastnika ubili 49 divjih živali

Zaradi neprimernega lastnika ubili 49 divjih živali

MORDA VAS ZANIMA

Igralka in aktivistka za pravice živali Tippi Hedren se zavzema za sprejetje zakona, ki bi prepovedoval vzrejo divjih mačk za hišne ljubljenčke ali osebnega lastništva divjih mačk.

- Oglas -

Pred dobrim mesecem dni je izpust skoraj 60-ih eksotičnih živali iz privatnega živalskega vrta v Zanesvillu v Ohiu, katerega lastnik Terry Thompson je po dogodku naredil samomor, privedel do usmrtitve 49 teh izpuščenih živali (med drugim tudi 18 bengalskih tigrov in 17 levov), enega grizlija, dve opici in tri leoparde pa jim je uspelo uloviti žive in jih transportirati nazaj v živalske vrtove. Do ubijanja je prišlo, ker policija ni imela uspavalnih pušk, živali pa so se razbežale po celi soseki med hišami in bližala se je noč in stvari so ušle izpod nadzora.

Tippi Hedren
Tippi Hedren se bori za pravice divjih mačk in drugih eksotičnih živali

Pokojni lastnik živali Terry Thompson je imel za seboj že dolgo zgodovino krutosti do živali in psihološke nestabilnosti, vseeno pa mu živali niso zasegli, kar bi lahko dogodek preprečilo.

Igralka pravi, da je edina upravičena stvar za zadrževanje divje živali v ujetništvu takrat, ko žival potrebuje zdravljenje ali nujno pomoč. Enako pravila pravi, bi morala veljati tudi za cirkuse, ne samo sa osebne rejce in lovce.

Leta 1983 je bila ustanovljena fundacija The Roar Foundation, katere članica je tudi Tippi Hedren, ki podpira rezervat v Šambali, ki je naravno zavetišče za živali, ki so jih rešili ali zasegli različnim ljudem in organizacijam, ki so z njimi ravnali na neprimeren način, prav tako pa spodbujajo in informairajo ljudi o eksotičnih živalih in zakaj le-te niso primerne za hišne ljubljenčke.

- Oglas -

Foto: Bill Dow

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×