Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.

Hujšanje z Luno – je vesolje naklonjeno vitki postavi?

V poplavi takšnih in drugačnih diet ste zagotovo že slišali tudi za Lunino dieto oz. hujšanje z Luno.

Luskavica – kožna težava, ki jo lahko precej omilimo

Luskavica je ena tistih bolezni, ki niso nalezljive in ne ogrožajo življenja, vsekakor pa bolnike zelo prizadenejo.
Zdravilne rastlineVeliki oman – za jetra, pljuča in prebavni sistem

Veliki oman – za jetra, pljuča in prebavni sistem

MORDA VAS ZANIMA

Veliki oman (Inula helenium) je trajnica, ki lahko zraste vse do 2 metrov. Prepoznate ga po značilnih rumenih cvetovih in po ovalnih, nazobčanih listih. V tradicionalnem zdravilstvu ima veliki oman pomembno mesto, saj se uporablja za lajšanje številnih zdravstvenih tegob. Še posebej pogosta je uporaba velikega omana v primeru bolezni dihal. Blagodejni učinki velikega omana so med drugim povezani tudi z vsebnostjo inulina, ki velja za izvrsten prebiotik, torej snov, ki jo kot hrano uporabljajo koristne bakterije v črevesju oziroma probiotiki.

- Oglas -

Veliki Oman

Preprečevanje tveganja za raka na dojkah

Pred nedavnim je bila objavljena znanstvena študija, ki povezuje velikega omana z zmanjšano nevarnostjo za razvoj raka na dojkah. Znanstveniki so ugotovili še, da lahko veliki oman pomaga tudi ženskam, ki so že zbolele za omenjeno vrsto raka, saj zavira napredovanje bolezni in s tem izboljša prognozo.

Veliki oman zdravljenje pljučnih bolezni

Veliki oman je zelo učinkovit pri lajšanju težav z dihalnim sistemom. Pomaga razredčiti sluz in deluje kot naravni antibiotik za pljuča. Veliki oman lahko zelo koristi ljudem, ki so nagnjeni k infekcijam, na primer k bronhitisu. Poleg tega lahko iz pljuč odstrani druge škodljive snovi in s tem poskrbi za njihovo naravno razstrupljanje. Če imate pogosto težave s pljuči oziroma dihalnim sistemom, je uživanje zdravilnega čaja iz velikega omana vsekakor dobra preventiva. V preteklosti so rastlino pogosto uporabljali tudi za zdravljenje oziroma preprečevanje tuberkuloze, smiselnost te metode pa so kasneje potrdile tudi znanstvene raziskave. Veliki oman naj bi namreč učinkovito zatiral bakterije, imenovane Mycobacterium tuberculosis, ki povzročajo tuberkulozo. Med težave z dihali, pri katerih lahko med drugim pomaga veliki oman, pa sodijo tudi astma, pljučni emfizem in oslovski kašelj.

Zdravo ravnovesje bakterij v črevesju

Omenili smo že, da je veliki oman odličen vir inulina, naravnega prebiotika. Tako omogoča razmnoževanje koristnih bakterij v vašem črevesju, med drugim tudi laktobacilov in bifidobakterij. Kolonije omenjenih vrst bakterij v črevesju preprečujejo infekcije, vnetja in nasploh skrbijo za zdravo prebavo. Prav urejena prebava pa je eden ključnih pogojev za vaše celostno zdravje in dobro počutje.

Razstrupljanje jeter

- Oglas -

Jetra imajo ogromno različnih funkcij, pri čemer je ena najpomembnejših zagotovo odstranjevanje škodljivih snovi iz telesa oziroma čiščenje krvi. Kadar so jetra preobremenjena, lahko tako zelo hitro nastopijo težave, zato je pametno, da pomagate jetrom pri razstrupljanju in s tem preprečite hujše zaplete. To lahko med drugim storite s pomočjo velikega omana, ki spodbuja izločanje encimov in s tem pomaga jetrom pri opravljanju pomembnih nalog, kot so ugotovili znanstveniki.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×