Zdravilne rastlineMelisa in koromač za obnovo živčevja

Melisa in koromač za obnovo živčevja

MORDA VAS ZANIMA

Čeprav uradna medicina trdi, da se živčnega sistema ne da obnoviti ali zdraviti, lahko se le preprečuje nadaljnje poškodbe, pa izkušnje ljudskih zdravilcev in ljudi, ki so se poslužili naravnega zdravljenja, govorijo drugače. Melisa in koromač sta nam lahko v veliko pomoč, saj imata dokazano blagodejne učinke na centralni živčni sistem. Četudi se torej zdravimo s konvencionalnimi, uradno sprejetimi zdravili, ne bo škodilo, če se po pomoč obrnemo še k naravi.

Melisa

- Oglas -

Melisa dokazano pomaga tako pri Alzheimerjevi bolezni kot tudi pri demenci. Ima nežen vonj in okus, na naših vrtovih pa se še prehitro razrase. Zdravilna je cela rastlina, ki jo nabiramo dvakrat na leto, julija in septembra, sušimo pa jo v senci. Pomaga pri migreni, glavobolu, zobobolu, lajša pa tudi vse druge bolečine. V eni izmed iranskih bolnišnic so delali študijo, v kateri so ugotovili, da so se bolnikom z demenco ali Alzheimerjevo boleznijo po štirih mesecih jemanja izvlečka melise izboljšale kognitive sposobnosti, poleg tega je bilo pri njih po tem času opaziti bistveno manj čustvenih nihanj.

Koromač

Koromač raste od pomladi do jeseni, dobi pa se ga tudi pozimi. Vsebuje obilico magnezija, kalcija in železa. Deluje proti prebavnim motnjam in napenjanju, otrokom pa ga dajejo tudi pred spanjem, saj deluje pomirjevalno. Indijski znanstveniki so ugotovili, da se bolnikom ob rednem uživanju koromača izboljša spomin, zato je priporočljiva uporaba zlasti za ljudi, ki trpijo za demenco, disleksijo ali Alzheimerjevo boleznijo. Koromač je zelo okusen, če ga pripravimo v solati, pri čimer ga narežemo na zelo tanke kolobarje, nato pa ga začinimo z oljčnim oljem, kisom limone in soljo.

Še nekaj rastlin, ki nam lahko pomagajo

Pri izboljševanju kognitivnih sposobnosti, koncentraciji in izboljšanju spomina je priporočljivo tudi uživanje črne kumine, ki vsebuje učinkovino timokimon, ta pa ščiti živčne celice pred poškodbami in propadom. Izvleček vrtnice pomaga pri obnovi nevronov in vpliva na izboljšanje spomina. Celo pelin je priporočljivo uživati, saj zlasti preventivna uporaba zmanjša oksidativni stres in poškodbe možganov, spomin pa nas ob pitju pelinovega čaja ne zapusti tako zlahka.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×