Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.

Meditacija lahko pomaga pri hitrejšem prepoznavanju napak

Ali ste pogosto površni in pozabljivi? Hiter vsakodnevni tempo je pogosto kriv za to, da naredimo precej več napak, kot bi jih sicer.

Doma narejeni pripravki za zatiranje škodljivcev na vrtu

V naravi lahko naberemo rastline, iz katerih sami naredimo pripravke, naravna škropiva oziroma sredstva za boj proti škodljivcem na vrtu.

9 trikov za učinkovitejše čiščenje preprog

Vzdrževanje oziroma čiščenje preprog je precej zahtevno. Zgolj sesanje običajno ne zadostuje.

Srednja leta kot priložnost za nov začetek

Morda se zdi, da so srednja leta prepozna za nove začetke, toda to nikakor ne drži.

Ljubezen do sebe: 5 nasvetov, kako postati lastna »duša dvojčica«

Ljubezen do sebe je osnova srečnega, mirnega življenja. Vendar pa to ni nekaj, v kar bi se lahko preprosto prisilili. Pozitivne afirmacije pogosto niso dovolj.
Ekologija & okoljeVčerajšnja akcija reševanja žabic uspešna

Včerajšnja akcija reševanja žabic uspešna

MORDA VAS ZANIMA

Te dni po celi sloveniji potekajo akcije Pomagajmo žabicam čez cesto. Tudi mi smo se pridružili naši najbljižji v Hrašah pri Smledniku.

- Oglas -

Včerajšnja akcija je bila zelo uspešna, saj se je na naši lokaciji nabralo okoli 40 prostovoljcev, ki so nam pomagali reševati dvoživke. Žabice so bile zelo živahne in jih je bilo ogromno. Nekatere so se sicer spretno izmuznile zaščitnim ogradam, vendar nam jih je večino vseeno supelo varno spraviti na drugo stran ceste. Vsit tisti, ki bi se nam radi pridružili poiščite vaš najbližji kraj na zemljevidu pomagajmo žabicam.

Zaščitna ograja za žabe
Takole so se žabe ustavili ob zaščitnih ogradah, kjer smo jih prestregli.
žabe, dvoživke
Žabe smo nabrali v vedra in jih nato varno odnesli na drugo stran ceste.
pomagajmo žabicam
Takole so tudi najmlajši prostovoljci pomagali pri reševanju žabic.

Vsi se nam lahko pridružite tudi na Facebook strani Pomagajmo žabicam in objavite svoje fotografije reševanja na našem zidu.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×