Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.
Ekologija & okoljeVarujmo pragozdove

Varujmo pragozdove

MORDA VAS ZANIMA

Uničevanje gozdov povzroča petino vseh emisij na Zemlji. Večina teh emisij pa prihaja seveda od avtomobilov, letal ter vlakov.

- Oglas -

Pragozdovi so dolga leta ohranjali harmonijo življenja na Zemlji, saj dajejo dom dvem tretjinam živali na Zemlji. Prav tako pa pomagajo pri ohranjanju primerne klime, saj lahko drevesa vskrajo in shranijo ogromne količine ogljikovega dioksida.

Sekanje in požiganje gozdov pa to harmonijo zmotita, saj se ogljikov dioksid iz dreves sprosti v ozračje, poleg tega pa je vse manj dreves, ki bi ga lahko vezala nase.

Raznolikost na Zemlji pa je prav tako na nek način odvisna od dreves. Ta raznolikost pa nam lahko v prihodnosti pride še kako prav, saj bomo vedno bolj potrebovali bistvene stvari za preživetje – vodo, hrano ter zdravila.

Greenpeace pa si je skozi leta že priboril veliko zmag, za zmanjšanje krčenja gozdov:

  • Območje Amazonke počasi prihaja nazaj v prvotno stanje, saj so omejili krčenje gozdov.
  • Leta 2009 je kanadski Great Bear deževni pragozd postal zaščiteno območje.
- Oglas -

Vendar pa so to majhni koraki do velikega cilja, saj bo potrebno prenehati z množičnim sekanjem gozdov do leta 2015, če želimo ohraniti pragozdove ter ugodno podnebje.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×