Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Ekologija & okoljeLemurji na Madagaskarju so v nevarnosti

Lemurji na Madagaskarju so v nevarnosti

MORDA VAS ZANIMA

Madagaskar … otok, ki je od kopnega ločen že več kot 160 milijonov let, je četrti največji otok na Zemlji ter ena izmed največjih front za ohranjanje ekosistema.

- Oglas -

V ta krhek ekosistem pa sodi več kot 100 vrst lemurjev, 6 vrst pa je v zadnjem času postalo ogroženih. Desetletja krčenja gozdov ter kmetovanja na Madagaskarju, so uničila 90% gozdov tega otoka. Prejšnji predsednik Marc Ravalomanana je razglasih 6 hektarjev tega otoka za naravni park, poleg tega pa je dal podporo eko-kmetovanju.


Vendar pa je bil predsednik odstranjen v puču, kar je povzročilo zlato mrzlico ter ponovno krčenje gozdov. Sedaj pa so lemurji zopet v nevarnosti – ne le zaradi krčenja gozdov, ampak tudi zaradi prepovedanega lova, saj so lemurji postali cenjeni zaradi njihovega mesa.

Na Madagaskarju že dolga leta velja praksa, da ko je na vrsti politična sprememba, takrat je država v razsulu. V tem času revolucionarji uničujejo vse, kar jim pride pod roke – v tem primeru tudi nedolžne lemurje.

Prejšnji članekDomači sojini polpeti
Naslednji članekVarujmo pragozdove

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×