DomovZdravje & prehranaDomači sojini polpeti

Domači sojini polpeti

Vse sestavine zmešamo in zmes temeljito pregnetemo. Če je presuha, dodamo malo vode, količino soli pa prilagodimo svojemu okusu. Iz zmesi oblikujemo polpete ali palčke podobne čevapčičem in jih opražimo na naoljeni ponvi – v dobri ponvi lahko uporabimo zelo malo olja. Opražene polpete postrežemo z rižem ali krompirjem in zelenjavno omako.
sojini polpeti
Sestavine:

  • Sojina kaša (ostanek od priprave tofuja)
  • 1-2 žlici olja
  • 80 g moke
  • ½ žličke popra
  • 1 žlička soli
  • ½ žličke papirke
  • 1 žlička koprca
  • 2 stroka česna
  • ¼  žličke kurkume
- Oglas -
Bodi Eko
Bodi Eko
Na uredništvu s skupnimi močmi pripravljamo številne članke in prispevke za zdravje in zdravo življenje, ekologijo ter nasvetov za dom ter učinkovito rabo energije Že več kot 20 let spremljamo in raziskujemo omenjena področja ter se ves čas izobražujemo in nadgrajujemo svoje znanje.

NAJNOVEJŠE