Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.

Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.
Ekologija & okoljeEvropske ptice umirajo

Evropske ptice umirajo

MORDA VAS ZANIMA

Švedski znanstveniki so odkrili veliko število divjih ptic v okolici Baltskega morja, katere umirajo zaradi nenavadne paralize, ki jo povzroča napredno pomanjkanje tiamina (vitamin B1) v jajcih, katera izležejo ptice.

- Oglas -

Ekipa iz univerze v Stockholmu pravi, da je zadostna stopnja tiamina bistvena za razvoj živcev. Tega pa po izslednih primanjkuje pticam v jajcih, jetrih ter možganih, kar zmanjšuje populacijo ptic.

Vse pa ni tako črno-belo, saj naj bi te paralizirane ptice lahko pozdraviti s terapijo tiamina. Profesor Lennart Balk, ki je vodilni pri tej raziskavi, je ugotovil, da ima kar 78% ptic, ki so jih uporabili v raziskavi to vrsto paralize (28 od 36 opazovanih ptic). Seveda stopnja tiamina na različne vrste ptic vpliva na različne načine.

Najbolj zaskrbljujoče je dejstvo, da nekatere vrste ptic sploh ne morejo izvaliti jajc, kar lahko dolgoročno vodi do izumrtja nekaterih vrst ptic.

Na žalost pa znanstveniki še vedno niso odkrili, kaj dejansko povzroča to vrsto paralize.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×