Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.
Zdravje & prehranaV algah desetkrat več vitaminov in mineralov kot v kopenski zelenjavi

V algah desetkrat več vitaminov in mineralov kot v kopenski zelenjavi

MORDA VAS ZANIMA

Alge in morske trave so v preteklosti v angleški kuhinji uživale velik ugled, danes pa so ponovno v modi. Kupimo jih lahko v sveži ali posušeni obliki. So izvrsten vir beljakovin, vsebujejo pa vsaj desetkrat več vitaminov in mineralov od zelenjave, ki raste na kopnem.

- Oglas -

Posebnost morskih trav je v tem, da vsebujejo tudi vitamin B12, ki ga v kopenskih rastlinah ni. Nezadostna količina tega vitamina se odraža v utrujenosti in depresiji, težave s pomanjkanjem pa imajo mnogokrat tisti ljudje, ki so se odpovedali mesu in mlečnim izdelkom. Alge so nepogrešljiva sestavina azijske kuhinje, zanimivo dejstvo je, da je pojavnost rakavih bolezni v azijskih deželah neprimerno manjša kot na zahodu.

Pri nas je najbolj poznana alga klorela, ki jo veliko ljudi redno uvršča med priljubljene dodatke k prehrani.

zdrave alge

Haloge

Haloge imajo dolge rjave proge, njihovi listi pa imajo obliko dlani. Sveže haloge sesekljamo in jih dodamo raznim juham in omakam, posušene pa lahko uporabljamo kot aromatično začimbo, ki v jed prinese pridih morja.

Nori

- Oglas -

Ta japonska alga se pri nas dobi v vseh večjih trgovinah v obliki pravokotnih listov, ki jih potem uporabimo kot podlago za suši. Te posušene liste lahko tudi narežemo na trakove in jih uporabimo v juhah ali rezancih, ki jih pripravimo na azijski način.

Wakame

Wakame izvira iz japonske, vendar pa je vse bolj razširjena tudi pri nas, saj jo vzgajajo tudi že na zahodu. Uporabna je kot začimba v juhah in omakah, nekateri pa jo obožujejo kot dodatek solatam.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×