Ogromno snovi, ki so tako ali drugače vpete v naš vsakdan, je rakotvornih oziroma karcinogenih. Kadar smo izpostavljeni večjemu številu različnih karcinogenom, ali preveliki količini le-teh, se verjetnost za nastanek rakavih celic poveča. Preverite, katere snovi v hrani in pijači so rakotvorne, za mnoge med njimi najverjetneje niti niste vedeli.
- Oglas -
- Klor v pitni vodi.
- Insekticidi (priporočljivo je kupovati ekološko sadje in zelenjavo, vsaj kadar je to mogoče).
- Pesticidi (zaradi zatiranja škodljivcev na sadju in zelenjavi veliki pridelovalci sistemsko in lokalno uporabljajo pesticide).
- Prekajeno meso (prekajena živila pogosto vsebujejo formaldehid in kreozot).
- Kava (med postopkom praženja kave nastane matrol).
- Saharin (umetno sladilo, ki dokazano spodbuja nastajanje raka).
- Belila, ki se nahajajo v moki in kruhu.
- Nasičene maščobe (nahajajo se tako v mlečnih izdelkih kot tudi v mesnih, v listnatem testu, v tortah in v vseh ocvrtih živilih).
- Ciklamat (še eno umetno sladilo, ki se mu moramo izogibati).
- Oglas -