Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.

Večina ljudi misli, da se prehranjuje precej bolj zdravo, kot se v resnici

Ali menite, da je vaša prehrana zdrava? Verjetnost za to, da se motite, je precejšnja, vsaj če sklepamo po novi raziskavi.

Blazina, ki diha – nov izum za pomoč pri anksioznosti

Blazino so razvili raziskovalci z univerze v Bristolu. Osnovni cilj je bila izdelava splošno dostopne naprave za pomoč pri anksioznosti, ki jo bo mogoče uporabiti kadar koli in kjer koli.
Zdravje & prehranaIzognimo se težkim kovinam, ki nas obkrožajo

Izognimo se težkim kovinam, ki nas obkrožajo

MORDA VAS ZANIMA

Svinec in druge strupene kovine, na primer aluminij, kadmij, baker in merkurij, so velik problem današnjega sveta. Zastrupitev s težkimi kovinami ima lahko katastrofalne posledice, blažja simptoma sta utrujenost in razdražljivost, povzroči pa lahko tudi Alzheimerjevo bolezen in seveda anemijo. Svinec v naše telo pride kar iz zraka, glavni vir so namreč izpušni plini, dobimo pa ga lahko tudi iz hrane in vode. Tisti, ki kadijo, imajo najverjetneje v telesu previsoko raven kadmija. V izogib strupenim kovinam v čim večji meri upoštevajte naslednje nasvete.

- Oglas -

Težke kovine v telesu in prehrani

  1. Zavrzite zunanje liste glavnate solate, glavnatega ohrovta, zelja itd., saj se nanje nalagajo strupene kovine iz zraka.
  2. Na stojnicah ob prometnih cestah ne kupujte sadja in zelenjave, ki ju ni potrebno lupiti. Tudi sicer poskušajte najti kakega lokalnega pridelovalca sadja, ki ima sadovnjak ali nasad kje na deželi, proč od prometnih cest.
  3. Sadje in zelenjavo ne glede na to, kje ste ga kupili, vselej dobro operite. Najbolje bo, če to storite tako, da v posodo z vodo vlijete dve žlici kisa ali žlico sode bikarbone, v mešanici pa potem za pol minute namočite bodisi kos sadja ali zelenjave.
  4. Ribe jejte samo takrat, kadar ste nedvomno prepričani o njihovem izvoru. Zamrznjene ribe, ki so ulovljene v Severnem morju, so polne težkih kovin. Tudi pri školjkah, za katere upravičeno pravijo, da so čistilci morja, bodite previdni.
  5. Ne uporabljajte aluminijastih loncev in ponev. Mnogo kuhinjske posode je v osnovi narejene iz aluminija, na katerega potem dodajo še plast proti sprijemanju.

Več o težkih kovinah si preberite tukaj.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×