Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.

Na vidiku nova pomoč za osebe z endometriozo

Endometrioza je bolezenska motnja, za katero je značilno pojavljanje tkiva, katerega lastnosti so zelo podobne maternični sluznici, zunaj maternice.

Ne dopustite, da vas zamera razžre od znotraj

Zamera je lahko povezana z zelo konkretnimi dogodki – na primer z izdajo ali ponižanjem.

Govorjenje med spanjem: kaj je krivo za ta pojav?

Govorjenje med spanjem se zdi na prvi pogled predvsem komično. Osebe, za katere se izve, da ponoči rade »poklepetajo same s sabo«.

Psi v povprečju razumejo kar približno 90 človeških besed in fraz

Psi v povprečju razumejo približno 90 človeških besed in fraz.

Popolna nedelja za dober začetek naslednjega tedna

Nedelja je sicer za mnoge ljudi dela prost dan, vendar so osebe, ki nedeljo dojemajo kot svoj najljubši dan v tednu, precej redke.

Podrgnite česen po stopalih … in v ustih boste že kmalu začutili znan okus!

Ali ste vedeli, da lahko okušamo tudi s stopali? Če mislite, da gre za nekakšno čudno šalo, se lahko o resničnosti te trditve precej hitro prepričate sami.
Zdravje & prehranaIzognimo se težkim kovinam, ki nas obkrožajo

Izognimo se težkim kovinam, ki nas obkrožajo

MORDA VAS ZANIMA

Svinec in druge strupene kovine, na primer aluminij, kadmij, baker in merkurij, so velik problem današnjega sveta. Zastrupitev s težkimi kovinami ima lahko katastrofalne posledice, blažja simptoma sta utrujenost in razdražljivost, povzroči pa lahko tudi Alzheimerjevo bolezen in seveda anemijo. Svinec v naše telo pride kar iz zraka, glavni vir so namreč izpušni plini, dobimo pa ga lahko tudi iz hrane in vode. Tisti, ki kadijo, imajo najverjetneje v telesu previsoko raven kadmija. V izogib strupenim kovinam v čim večji meri upoštevajte naslednje nasvete.

- Oglas -

Težke kovine v telesu in prehrani

  1. Zavrzite zunanje liste glavnate solate, glavnatega ohrovta, zelja itd., saj se nanje nalagajo strupene kovine iz zraka.
  2. Na stojnicah ob prometnih cestah ne kupujte sadja in zelenjave, ki ju ni potrebno lupiti. Tudi sicer poskušajte najti kakega lokalnega pridelovalca sadja, ki ima sadovnjak ali nasad kje na deželi, proč od prometnih cest.
  3. Sadje in zelenjavo ne glede na to, kje ste ga kupili, vselej dobro operite. Najbolje bo, če to storite tako, da v posodo z vodo vlijete dve žlici kisa ali žlico sode bikarbone, v mešanici pa potem za pol minute namočite bodisi kos sadja ali zelenjave.
  4. Ribe jejte samo takrat, kadar ste nedvomno prepričani o njihovem izvoru. Zamrznjene ribe, ki so ulovljene v Severnem morju, so polne težkih kovin. Tudi pri školjkah, za katere upravičeno pravijo, da so čistilci morja, bodite previdni.
  5. Ne uporabljajte aluminijastih loncev in ponev. Mnogo kuhinjske posode je v osnovi narejene iz aluminija, na katerega potem dodajo še plast proti sprijemanju.

Več o težkih kovinah si preberite tukaj.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×