0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaUčinkovito mazilo za razpokano kožo na petah

Učinkovito mazilo za razpokano kožo na petah

MORDA VAS ZANIMA

Razpokana koža na petah je lahko posledica različnih dejavnikov. Lahko je posledica okužbe z glivicami, če pa imate kronično razpokano kožo na petah, je to lahko celo odraz pomanjkanja cinka, magnezija in omega-3 maščobnih kislin. Prvi korak pri odpravi je tako vnos hrane z omenjenimi hranili na vaš krožnik, pomagate pa si lahko tudi z mazili. Ker gre za trdovratno težavo, morate pri negovanju takšne kože vztrajati. Pripravili smo učinkovit recept za to težavo.

- Oglas -

Razpokana koža na petah

Nasveti za prehrano

Zaužijte dovolj hrane, ki je bogata s cinkom, magnezijem in omega-3 maščobnimi kislinami. Vitamin C bo pripomogel k večji elastičnosti vaše kože, kar bo pripomoglo zmanjšati pokanje kože. Pozorni bodite, da spijete dovolj tekočine.

Dodatne rešitve

Svoja stopala redno negujte. Namakajte jih v razstrupljevalnih kopelih. V tople nožne kopeli dodajte ½ skodelice jabolčnega kisa. Pred spanjem uporabljajte magnezijevo olje na podplatih. Vsaj enkrat na teden stopalom privoščite tudi piling s sladkorjem ali morsko soljo.

- Oglas -

Mazilo za razpokane pete

Sestavine: Pripravite si učinkovito naravno mazilo. Potrebovali boste ¼ skodelice karitejevega masla, ¼ skodelice kokosovega olja, 3 žlice čebeljega voska, ¼ skodelice magnezijevega olja, 10 kapljic eteričnega olja origana in 10 kapljic eteričnega olja mete.

Postopek:  Na parni kopeli raztopite kokosovo olje, čebelji vosek in karitejevo maslo. Počasi stalite na srednji temperaturi in občasno premešajte. Ko se raztopi, pustite mešanico, da se ohladi do sobne temperature. Potem dajte mešanico v električni mešalnik in počasi dodajate magnezijevo olje. Na koncu dodajte še origanovo in metino eterično olje ter premešajte, da se sestavine povežejo. Dajte v hladilnik za 15 minut in še enkrat zmiksajte, da dobite teksturo, ki bo podobna maslu. Shranite v hladilniku.

Uporaba: Uporabite ga tako, da vsak večer pred spanjem vtrete mazilo v stopala. Najprej si pripravite razstrupljevalno kopel, po njej se morajo stopala popolnoma posušiti. Potem pa na pete nanesite debel sloj mazila in za spanje obujte bombažne nogavice. Mazila naj ne uporabljajo nosečnice, saj vsebuje eterično olje origana, ki je za nosečnice prepovedano.

.

NAJNOVEJŠE