Lepota & KozmetikaRazpokana koža na stopalih? Lahko ji pomahate v slovo!

Razpokana koža na stopalih? Lahko ji pomahate v slovo!

MORDA VAS ZANIMA

Veliko ljudi ima težave z razpokano kožo na stopalih, še posebej petah. Tisti, ki ste že imeli tovrstne težave, veste, da niso niti najmanj prijetne in marsikdaj tudi zelo boleče. Proti njim ni imun nihče – pogosto nošenje odprtih sandalov, slaba higiena in pomanjkanje nekaterih hranil so le nekateri od vzrokov za to, da koža na podplatih, še posebej petah, razpoka. Z uporabo popolnoma naravnih sestavin (nekatere lahko brez težav tudi pojeste) lahko zelo uspešno odpravite tudi te težave.

Banana in avokado

- Oglas -

Kot ste lahko opazili, je ta pripravek sestavljen iz samo dveh popolnoma užitnih sestavin: banane in avokada.

Narezano banano dajte v močan mešalnik, nato pa dodajte še primerno zrel avokado. Pustite mešati toliko časa, dokler ne dobite gladke paste. Če je potrebno, dodajte malo vode. Pasto nežno nanesite na pete in pustite učinkovati približno 15 minut. Nato stopala sperite s toplo vodo.

Med

Med odlično dene koži na naših stopalih, saj odlično vlaži kožo in ima močno protibakterijsko delovanje.

Skodelico medu zlijte v večjo posodo tople vode (na primer v manjši škaf). Ko se med popolnoma raztopi, v vodo namočite noge in uživajte približno 20 minut.

Limonin sok

- Oglas -

Limonin sok lahko uporabljamo na številne različne načine. Med drugim zelo učinkovito zmehča kožo in pomaga zaceliti razpokano kožo na petah in podplatih.

Nekateri ljudje si limonin sok z vato nanesejo neposredno na podplate, spet drugi limonin sok zlijejo v vodo in si pripravijo kopel za stopala. V obeh primerih priporočamo, da mokro kožo na stopalih samo rahlo popivnate z brisačo, še bolje pa je, če se stopala posušijo kar na zraku.

Jedilna olja

Na razpokana stopala lahko nanesete kar katero od jedilnih olj, med katerimi najbolj priporočamo sezamovo, kokosovo in oljčno olje.

Najprej si stopala dobro umijte in osušite. Nato z vatirano blaznico na suho in razpokano kožo enakomerno nanesite primerno količino olja. Za najboljše rezultate to naredite pred spanjem. Priporočamo, da obujete čiste bombažne nogavice.

Piling iz riževe moke

S pomočjo nežnega pilinga boste odstranili odmrlo kožo s podplatov. Za pripravo popolnoma naravnega pilinga lahko uporabite kar riževo moko:

Za pripravo pilinga pest riževe moke zmešajte z medom in jabolčnim kisom. Mešajte toliko časa, dokler ne dobite goste paste. Če so vaša stopala močno razpokana, dodajte še žlico oljčnega ali mandljevega olja.

Stopala najprej približno 10 minut namakajte v topli vodi, nato pa vanje vtrite pripravljen piling in nežno zmasirajte.

Rožna voda in glicerin

- Oglas -

Kombinacija glicerina in rožne vode je odličen domači pripravek za razpokana stopala. Glicerin zmehča kožo, rožna voda pa vsebuje vitamine A, B3, C, D in E ter deluje protibakterijsko in antiseptično. Zmešajte enake količine glicerina in rožne vode ter mešanico, preden greste spat, vtrite v kožo na stopalih.

Vazelin in limonin sok

Najprej si umijte in osušite stopala. Nato si pripravite kopel in stopala v njej namakajte od 15 do 20 minut.

Mešanico jušne žlice vazelina in soka ene limone si nato vtrite v razpokano kožo. Nežno masirajte toliko časa, dokler se mešanica popolnoma ne vpije v stopala. To mešanico si na stopala nanesite pred spanjem, nato pa si oblecite čiste bombažne nogavice, saj bo tako učinek pripravka še boljši. Zjutraj si stopala umijte v topli vodi.

Zagotovo se boste vsi strinjali, da razpokana koža na stopalih ni niti malo prijetna. Od zdaj naprej vam ne bo treba nič več skrivati svojih stopal. Z nekaj vztrajnosti in potrpežljivosti se bodo pokazali tudi želeni rezultati. Ker so sestavine v vseh receptih popolnoma naravne, vam tudi ni treba skrbeti, kaj nanašate na poškodovano kožo na svojih stopalih.

NAJNOVEJŠE