0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaNad glivične okužbe stopal s sodo bikarbono

Nad glivične okužbe stopal s sodo bikarbono

MORDA VAS ZANIMA

Glivične okužbe stopal so običajno posledica pretirane namnožitve vrste glivic, imenovane Trichophyton rubrum. Gre za glivice, ki so večino časa prisotne na naši koži in nam ne povzročajo posebnih težav. V zelo toplem in vlažnem okolju pa se njihovo število hitro poveča, kar privede do okužbe. Med najpogostejše sodijo prav glivične okužbe stopal, še posebej pri tistih ljudeh, ki so veliko časa obuti v zaprta obuvala.

- Oglas -

Glivične okužbe stopal so lahko zelo neprijetne, vendar pa na srečo obstaja nekaj zelo učinkovitih naravnih rešitev za to težavo. Zelo uspešno si lahko pomagate tudi z zelo preprosto sodo bikarbono. Ta bo ustvarila pogoje, v katerih glivice ne bodo mogle preživeti, in odpravila neprijetne vonjave, ki pogosto spremljajo glivično okužbo stopal. Obenem pa soda bikarbona poskrbi za odstranjevanje odmrlih kožnih celic in mehčanje kože.

soda stopala

Kopel za stopala s sodo bikarbono

V približno 3 litre tople vode vsujte 3 žlice sode bikarbone in dobro premešajte. V mešanico potopite stopala za 15 minut. Na koncu stopala dobro zbrišite, priporočljivo pa je, da jih namažete tudi s kokosovim oljem, ki je prav tako znano po tem, da uničuje glivice.

- Oglas -

Negovalno mazilo s sodo bikarbono

Stopala najprej umijte in jih zbrišite do suhega. Zmešajte sodo bikarbono ter vodo, in sicer v razmerju 3 : 1, da dobite gosto pasto, s katero namažite stopala. Ne pozabite na predel med nožnimi prsti. Počakajte, da se mazilo posuši. Šele nato ponovno umijte stopala in jih zbrišite.

Soda bikarbona v kombinaciji z jabolčnim kisom

Podobno kot soda bikarbona je tudi jabolčni kis zelo koristen za uničevanje glivic. Poleg tega bo ublažil srbečico, zaustavil lupljenje kože in vnetje ter ublažil bolečino, ki pogosto spremlja glivične okužbe stopal. Zmešajte 2 decilitra vode in 2 decilitra jabolčnega kisa. Mešanici nato dodajte 2 žlici sode bikarbone. Z bombažno vato nanesite pripravek na stopala, posebej na problematična mesta. Po 30 minutah sperite z vodo in osušite stopala. Postopek izvajajte enkrat ali dvakrat dnevno, dokler ne opazite izboljšanja stanja.

Soda bikarbona in česen

V česnu se nahaja snov, imenovana ajoen, ki deluje protivnetno, obenem pa poskrbi za odpravo glivic. Kombinacija sode bikarbone in česna je tako ena najboljših naravnih rešitev v primeru, da imate težave z glivično okužbo stopal. V pol litra vode dodajte 2 žlici sode bikarbone in enako količino česna v prahu. Premešajte in v mešanico potopite stopala za 20 minut. Na koncu sperite. Ponavljajte dvakrat dnevno, dokler se stanje ne izboljša.

Soda bikarbona in eterično olje čajevca

Glivicam na stopalih lahko zadate smrtni udarec tudi z uporabo sode bikarbone skupaj z eteričnim oljem čajevca. Tudi čajevec namreč sodi v družbo tistih naravnih sestavin, ki so še posebej koristne za odpravo glivičnih okužb. Eterično olje čajevca poskrbi tudi za dezinfekcijo in zmanjša tveganje za okužbe v prihodnje. Potrebujete 2 žlici sode bikarbone, ki ji dodajte nekaj kapljic eteričnega olja čajevca in nekaj kapljic vode, da dobite mazljivo zmes, ki jo nanesite na stopala. Po 15 minutah pasto zbrišite z mokro gobico. Nanašajte dvakrat dnevno. Pazite, da eteričnega olja čajevca ne boste nanašali neposredno na kožo, saj lahko nerazredčeno eterično olje povzroči razdraženje kože.

.

NAJNOVEJŠE