Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
Lepota & kozmetikaNad glivične okužbe stopal s sodo bikarbono

Nad glivične okužbe stopal s sodo bikarbono

MORDA VAS ZANIMA

Glivične okužbe stopal so običajno posledica pretirane namnožitve vrste glivic, imenovane Trichophyton rubrum. Gre za glivice, ki so večino časa prisotne na naši koži in nam ne povzročajo posebnih težav. V zelo toplem in vlažnem okolju pa se njihovo število hitro poveča, kar privede do okužbe. Med najpogostejše sodijo prav glivične okužbe stopal, še posebej pri tistih ljudeh, ki so veliko časa obuti v zaprta obuvala.

- Oglas -

Glivične okužbe stopal so lahko zelo neprijetne, vendar pa na srečo obstaja nekaj zelo učinkovitih naravnih rešitev za to težavo. Zelo uspešno si lahko pomagate tudi z zelo preprosto sodo bikarbono. Ta bo ustvarila pogoje, v katerih glivice ne bodo mogle preživeti, in odpravila neprijetne vonjave, ki pogosto spremljajo glivično okužbo stopal. Obenem pa soda bikarbona poskrbi za odstranjevanje odmrlih kožnih celic in mehčanje kože.

Kopel za stopala s sodo bikarbono

V približno 3 litre tople vode vsujte 3 žlice sode bikarbone in dobro premešajte. V mešanico potopite stopala za 15 minut. Na koncu stopala dobro zbrišite, priporočljivo pa je, da jih namažete tudi s kokosovim oljem, ki je prav tako znano po tem, da uničuje glivice.

Negovalno mazilo s sodo bikarbono

Stopala najprej umijte in jih zbrišite do suhega. Zmešajte sodo bikarbono ter vodo, in sicer v razmerju 3 : 1, da dobite gosto pasto, s katero namažite stopala. Ne pozabite na predel med nožnimi prsti. Počakajte, da se mazilo posuši. Šele nato ponovno umijte stopala in jih zbrišite.

Soda bikarbona v kombinaciji z jabolčnim kisom

- Oglas -

Podobno kot soda bikarbona je tudi jabolčni kis zelo koristen za uničevanje glivic. Poleg tega bo ublažil srbečico, zaustavil lupljenje kože in vnetje ter ublažil bolečino, ki pogosto spremlja glivične okužbe stopal. Zmešajte 2 decilitra vode in 2 decilitra jabolčnega kisa. Mešanici nato dodajte 2 žlici sode bikarbone. Z bombažno vato nanesite pripravek na stopala, posebej na problematična mesta. Po 30 minutah sperite z vodo in osušite stopala. Postopek izvajajte enkrat ali dvakrat dnevno, dokler ne opazite izboljšanja stanja.

Soda bikarbona in česen

V česnu se nahaja snov, imenovana ajoen, ki deluje protivnetno, obenem pa poskrbi za odpravo glivic. Kombinacija sode bikarbone in česna je tako ena najboljših naravnih rešitev v primeru, da imate težave z glivično okužbo stopal. V pol litra vode dodajte 2 žlici sode bikarbone in enako količino česna v prahu. Premešajte in v mešanico potopite stopala za 20 minut. Na koncu sperite. Ponavljajte dvakrat dnevno, dokler se stanje ne izboljša.

Soda bikarbona in eterično olje čajevca

Glivicam na stopalih lahko zadate smrtni udarec tudi z uporabo sode bikarbone skupaj z eteričnim oljem čajevca. Tudi čajevec namreč sodi v družbo tistih naravnih sestavin, ki so še posebej koristne za odpravo glivičnih okužb. Eterično olje čajevca poskrbi tudi za dezinfekcijo in zmanjša tveganje za okužbe v prihodnje. Potrebujete 2 žlici sode bikarbone, ki ji dodajte nekaj kapljic eteričnega olja čajevca in nekaj kapljic vode, da dobite mazljivo zmes, ki jo nanesite na stopala. Po 15 minutah pasto zbrišite z mokro gobico. Nanašajte dvakrat dnevno. Pazite, da eteričnega olja čajevca ne boste nanašali neposredno na kožo, saj lahko nerazredčeno eterično olje povzroči razdraženje kože.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×