Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.

Hujšanje z Luno – je vesolje naklonjeno vitki postavi?

V poplavi takšnih in drugačnih diet ste zagotovo že slišali tudi za Lunino dieto oz. hujšanje z Luno.

Luskavica – kožna težava, ki jo lahko precej omilimo

Luskavica je ena tistih bolezni, ki niso nalezljive in ne ogrožajo življenja, vsekakor pa bolnike zelo prizadenejo.

S katerimi rastlinami si lahko pomagamo pri težavah s srcem?

Tokrat bomo govorili o rastlinah, ki ugodno delujejo na zdravje srca in krvožilnega sistema.

To je največja slabost vašega astrološkega znamenja …

Preverite, katera je največja slabost astrološkega znamenja, v katerem ste rojeni, in kako jo lahko premagate.
Zdravje & prehranaRdeča paprika – izvrsten vir vitamina A in C

Rdeča paprika – izvrsten vir vitamina A in C

MORDA VAS ZANIMA

Rdeča paprika je prava zvezda poletja. Navdušuje s svojo prijetno hrustljavo teksturo in rahlo sladkastim okusom. Odlična je tudi popečena, pripravljena skupaj s česnom.

Okusna in zdrava rdeča paprika

- Oglas -

Ker se pride sezona rdečih paprik, je prav, da namenimo nekaj besed tudi najpomembnejšim koristim za zdravje, ki jih prinašajo. Presenečeni boste, pri čem vse vam lahko pomaga okusna rdeča paprika!

Rdeča paprika

Rdeča paprika pripomore tudi k krepitvi imunskega sistema in boljši absorpciji železa

Če vas skrbi pomanjkanje vitamina C, lahko težavo zelo hitro rešite z uživanjem rdeče paprike. Gre namreč za zelo dober vir tega pomembnega vitamina, ki je znan kot močan antioksidant. Rdeča paprika vam lahko tako pri drugim pomaga pri krepitvi imunskega sistema. Če jo boste uživali poleg živil, ki vsebujejo železo, pa bo vitamin C poskrbel, da se bo omenjeni mineral hitreje in lažje absorbiral.

Visoka vsebnost vitamina B6 in folne kisline

V rdeči papriki lahko najdemo tudi precej vitamina B6 in folne kisline (vitamin B9). Tako ima lahko rdeča paprika tudi neposreden vpliv na preprečevanje anemije. Poleg tega pa je povečan vnos folne kisline še posebej pomemben za nosečnice, saj se tako močno zmanjša nevarnost za okvare nevralne cevi pri plodu.

Rdeča paprika za boljši (nočni) vid

Z uživanjem rdeče paprike se lahko izboljša tudi vaš vid, kar velja še posebej za nočni vid. To je povezano predvsem z vitaminom A, ki je izredno pomemben za zdrave oči in ki ga lahko v večjih količinah najdemo prav v rdeči papriki.

Preprečevanje različnih vrst raka

- Oglas -

Rdeča paprika je zakladnica različnih antioksidantov. Poleg že omenjenega vitamina C izstopa tudi likopen, ki poskrbi tudi za značilno rdečo barvo te vrste paprike (najdemo ga na primer tudi v paradižniku). Zaradi antioksidantov je ta vrsta paprike zelo koristna tudi za preprečevanje številnih kroničnih obolenj, ki so povezana z oksidativnim stresom. Med drugim lahko s pogostim uživanjem rdeče paprike zmanjšate tudi tveganje za različne vrste raka, tudi za raka prostate in pljučnega raka.

Pospeševanje metabolizma in pomoč pri hujšanju

Nedavne raziskave kažejo, da rdeča paprika poveča termični učinek hrane in s tem pospeši metabolizem. Tako so lahko njeni plodovi zelo koristna tudi za tiste, ki želijo izgubiti odvečne kilograme. Še posebej razveseljivo je, da pospeši metabolizem, ne da bi prišlo pri tem do pretirane pospešitve srčnega utripa ali povišanja krvnega tlaka.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×