0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaKako uporabiti aloje vero za nego od sonca poškodovane kože?

Kako uporabiti aloje vero za nego od sonca poškodovane kože?

MORDA VAS ZANIMA

Predstavljamo vam učinkovite načine za  uporabo aloje vere,  ki bo poskrbela za nego od sonca poškodovane ali razdražene kože. Pripravke iz aloje vere lahko sicer tudi kupite, a preverite, kako si jih lahko pripravite tudi sami doma.

- Oglas -

1. Gel aloje vere

Gel aloje vere lahko pripomore k lajšanju bolečine in vnetij, zmanjšuje zatekanje in pripomore k obnovi poškodovanih kožnih celic. Prav tako vlaži kožo in pomaga pri tem, da koža vlago tudi zadrži. Gel lahko uporabite samostojno ali pa ga kombinirate z nekaterimi eteričnimi olji in ostalimi naravnimi sestavinami, ki prav tako blagodejno delujejo na kožo.

Če imate doma svojo rastlino, lahko gel pridobite naravnost iz nje, pozorni bodite le na aloin – snov,  ki lahko draži kožo in povzroča preobčutljivostne reakcije, zato poskrbite, da odstranite rumenkasto plast, ki se nahaja med kožo in gelom. Najprej operite rastlino, odstranite vsakršne ostanke umazanije ali zemlje, ki je na listih, jih dobro posušite in olupite kožo z vsakega lista. Uporabite žlico, in z njo postrgajte gel iz odprtega lista in takoj s prsti nanesite gel na prizadete dele kože. Pustite na koži, dokler se popolnoma ne posuši, gela vam tudi ni treba izpirati, razen v primeru, da vas moti lepljiv občutek na koži. Nanesite na prizadeto mesti dvakrat do trikrat dnevno.

- Oglas -

2. Aloje vera, kokos in sivka

Gel, ki ste ga pridobili na takšen način lahko uporabite tudi tako, da ga na kožo ne nanesete takoj, ampak ga predevate v posodico. Dodajte mu dve žlici kokosovega olja in tri kapljice eteričnega olja sivke. Dobro premešajte v električnem mešalniku, ali pa za to opravilo uporabite kar vilico in močno premešajte. Mešanico nanesite na prizadeto mesto in ne izpirajte. Ponovno nanesite dvakrat do trikrat na dan, mešanico lahko en dan hranite v hladilniku, saj se svež gel aloje vere hitro pokvari, zato vsak dan pripravite svežo. Pripravek poleg tega, da kožo hladi, poskrbi tudi za obilo vlage in pomiritev kože. Aloje vera na kožo namreč deluje pomirjajoče, kokos kožo izdatno navlaži, eterično olje sivke pa pripomore k zmanjšanju rdečice.

3. Preprosto hladilno pršilo za nego kože

Pripravite lahko tudi čisto svoje preprosto pršilo za kožo, ki pomirja, blaži in hladi. Vsebuje aloje vero, kokosovo olje, sivkino in metino eterično olje. Za pripravo boste potrebovali polovico skodelice soka aloje vere, žličko kokosovega olja, deset kapljic eteričnega olja sivke in deset kapljic eteričnega olja poprove mete. Sok aloje vere  lahko kupite ali pa ga pripravite sami.

Potrebujete dve žlici svežega aloe vera gela, ki ga predevate v mešalnik in mu dodate toliko vode, da dobite želeno količino ene skodelice. Mešajte približno tri minute na nizki hitrosti. V posodici segrejte za dva prsta vode, da pripravite vodno oziroma parno kopel. V drugo posodo združite sok aloje vere in kokosovo olje, postavite skodelico nad parno kopel, da se kokosovo olje in sok aloje vere povežeta. Ko dobite ustrezno mešanico, jo odstranite iznad pare in ji dodajte eterična olja, dobro premešajte. Mešanico prelijte v pršilko in popršite po prizadetih območjih.

.

NAJNOVEJŠE