Ljubezen do sebe: 5 nasvetov, kako postati lastna »duša dvojčica«

Ljubezen do sebe je osnova srečnega, mirnega življenja. Vendar pa to ni nekaj, v kar bi se lahko preprosto prisilili. Pozitivne afirmacije pogosto niso dovolj.

Prepiri med partnerjema so lahko koristni

Prepiri so lahko koristni za okrepitev vezi med partnerjema – če seveda niso povezani z nespoštljivostjo in nasilnim obnašanjem.

Redno pitje kave je lahko koristno za vaše srce

Študija, ki je bila predstavljena na letošnjem kongresu Ameriškega združenja za kardiologijo, prinaša dobre novice za ljubitelje kave. Ne le da zmerno uživanje kave...

Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.
Zdravje & prehranaTunini zrezki z ličijevo prilogo

Tunini zrezki z ličijevo prilogo

MORDA VAS ZANIMA

Redno uživanje ličija poveča telesno energijo, spodbuja obnovo celic in uravnoteži tekočine v telesu, kar je izjemnega pomena za zdravje. Tokrat recept za tunine zrezke z ličijevo prilogo.

- Oglas -

Priloga:

  • Tunini zrezki z ličijevo prilogo1/4 skodelice kokosovega mleka
  • 3 stebla limonine trave
  • 1/3 skodelice svežega očiščenega ličija ali ličija v konzervi
  • 2 žlički limetinega soka
  • 1/4 žličke ingverja
  • 1/4 žličke sojine omake

Tuna:

  • 30 g mladega kitajskega zelja (bok choy)
  • 4 žlice sezamovih semen
  • kos tunine (velik približno toliko, da ga boste lahko narezali na 4 zrezke)
  • 1 žlička soli
  • 3 žlice rastlinskega olja
  • 1/2 skodelice svežega ličija ali ličija iz konzerve, narezanega na polovice
  • sveže mlet črni poper

Kokosovo mleko segrejte na srednjo temperaturo. Dodajte liči in limonino travo in kuhajte 2–3 minute. Odstavite z ognja in dodajte limetin sok in ingver. Vse skupaj obdelajte z mešalnikom tako, da nastane gladka zmes.

Očiščeno kitajsko zelje dajte v osoljeno hladno vodo in pustite, da voda zavre. Ko zavre, kuhajte še 30 sekund, nato dajte zelenjavo v skledo z mrzlo vodo, da se ustavi proces kuhanja. Odcedite. Zmešajte začimbe in sezamova semena na velikem krožniku. Navlažite tunino in jo posolite. Nato povaljajte meso v sezamovi mešanici. V ponvi segrejte 2 žlici olja na srednje močnem ognju. Pražite tuno na vsaki strani minuto in pol. Dajte tuno na krožnik in jo pokrijte s folijo, da bo ostala topla. Preostanku olja dodajte kitajsko zelje in liči. Med stalnim mešanjem kuhajte 1 minuto. Dodajte sol in poper. Narežite tuno na tanke rezine. Na krožnike razporedite kitajsko zelje in liči. Na vrh dajte rezine iz tune. Poškropite z omako iz ličija in limonine trave. Dober tek!

- Oglas -

foto: Dreamstime, slika je simbolična

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×