fbpx
Domov Zdravje & prehrana Tunini zrezki z ličijevo prilogo

Tunini zrezki z ličijevo prilogo

Črni trn – prva pomoč pri kroničnem zaprtju

Črni trn kot zdravilno rastlino poznamo že mnogo let. Še dandanes se uporablja pri kroničnih zaprtjih otrok in ostarelih.

Peka kruha z drožmi: Zakaj so droži vedno bolj priljubljene?

Peka kruha z drožmi postaja vedno bolj priljubljena. Droži so uravnotežen konzorcij naravno prisotnih kvasovk in mlečnokislinskih bakterij, ki živijo v sožitju.

Zdravilna energija prelita v slike

Zdravilka in slikarka Slavica Štrukelj Kokoravec iz Ljubljane že več kot dvajset let raziskuje svet energij.

Redno uživanje ličija poveča telesno energijo, spodbuja obnovo celic in uravnoteži tekočine v telesu, kar je izjemnega pomena za zdravje. Tokrat recept za tunine zrezke z ličijevo prilogo.

Priloga:

  • Tunini zrezki z ličijevo prilogo1/4 skodelice kokosovega mleka
  • 3 stebla limonine trave
  • 1/3 skodelice svežega očiščenega ličija ali ličija v konzervi
  • 2 žlički limetinega soka
  • 1/4 žličke ingverja
  • 1/4 žličke sojine omake

Tuna:

  • 30 g mladega kitajskega zelja (bok choy)
  • 4 žlice sezamovih semen
  • kos tunine (velik približno toliko, da ga boste lahko narezali na 4 zrezke)
  • 1 žlička soli
  • 3 žlice rastlinskega olja
  • 1/2 skodelice svežega ličija ali ličija iz konzerve, narezanega na polovice
  • sveže mlet črni poper

Kokosovo mleko segrejte na srednjo temperaturo. Dodajte liči in limonino travo in kuhajte 2–3 minute. Odstavite z ognja in dodajte limetin sok in ingver. Vse skupaj obdelajte z mešalnikom tako, da nastane gladka zmes.

Očiščeno kitajsko zelje dajte v osoljeno hladno vodo in pustite, da voda zavre. Ko zavre, kuhajte še 30 sekund, nato dajte zelenjavo v skledo z mrzlo vodo, da se ustavi proces kuhanja. Odcedite. Zmešajte začimbe in sezamova semena na velikem krožniku. Navlažite tunino in jo posolite. Nato povaljajte meso v sezamovi mešanici. V ponvi segrejte 2 žlici olja na srednje močnem ognju. Pražite tuno na vsaki strani minuto in pol. Dajte tuno na krožnik in jo pokrijte s folijo, da bo ostala topla. Preostanku olja dodajte kitajsko zelje in liči. Med stalnim mešanjem kuhajte 1 minuto. Dodajte sol in poper. Narežite tuno na tanke rezine. Na krožnike razporedite kitajsko zelje in liči. Na vrh dajte rezine iz tune. Poškropite z omako iz ličija in limonine trave. Dober tek!

foto: Dreamstime, slika je simbolična

- Oglas -

Najnovejše

Peka kruha z drožmi: Zakaj so droži vedno bolj priljubljene?

Peka kruha z drožmi postaja vedno bolj priljubljena. Droži so uravnotežen konzorcij naravno prisotnih kvasovk in mlečnokislinskih bakterij, ki živijo v sožitju.

Zdravilna energija prelita v slike

Zdravilka in slikarka Slavica Štrukelj Kokoravec iz Ljubljane že več kot dvajset let raziskuje svet energij.

7 pogostih napak pri čiščenju

Čiščenje stanovanja za večino ljudi ni najbolj prijetno opravilo. Tako seveda želimo, da bi bil čas, ki ga vložimo, čim bolje porabljen.

Tef – izjemno zdravo žito, ki ne vsebuje glutena

Ste že slišali za žito, imenovano tef (Eragrostis tef)? V naših krajih gre za zelo eksotično živilo, ki ga verjetno poznajo le redki posamezniki.

Pasijonka za pomiritev živcev in daljši spanec

Pasijonka vpliva na centralni živčni sistem, in sicer deluje pomirjevalno. Ugotovili so, da izvlečki pasijonke podaljšajo spanje pri peroralnem uživanju.
- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×