Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehranaTriki s katerimi odpravite zatečene gležnje in stopala

Triki s katerimi odpravite zatečene gležnje in stopala

MORDA VAS ZANIMA

Poleti se še kako radi držimo reka »lahkih nog naokrog«, kajne? Ko težke dežne škornje in zaprte čevlje končno zamenjamo za sandale in podobna zračna obuvala je tako zadnja stvar, ki jo želimo zatečena stopala in gležnji. A po drugi strani ne gre zgolj za nečimrnost. Omenjena zatečenost je lahko povezana z mnogimi boleznimi kot so denimo srčne težave in celo obolenje ledvic. Če poleg zatečenosti stopal opažate tudi druge simptome kot so oteženo dihanje, visoka telesna temperatura in bolečine v prsih, z obiskom pri zdravniku ne odlašajte. V primeru občasnih lažjih težav z zatekanjem stopal pa smo za vas pripravili nekaj trikov s katerimi si lahko pomagate kar sami.

- Oglas -

Zatečena stopala

Telesna aktivnost

Odlična telesna aktivnost, ki pospešuje krvni obtok in tako preprečuje zatekanje je plavanje. Če te možnosti nimate pa si lahko pomagate tudi z jogo ali tekom. Konec koncev je koristna kakršnakoli telesna aktivnost, ki aktivira vaše noge.

Dvignite noge

Če boste noge držali v legi višje od vašega telesa vsaj 30 minut na dan bo to za vaše noge več kot blagodejno. Teža tako ne bo več koncentrirana na stopala ampak se bo enakomerno razporedila po celotnem trupu.

Zdrava prehrana

Če imate težave z zatekanjem stopal se izogibajte zlasti jedem, ki vsebujejo večje količine soli. Ta namreč povzroča zastajanje odvečne vode v telesu. Na vašem jedilniku mora tako biti veliko zelenjave, sadja ter pustih beljakovin. Ne le, da bo to pripomoglo k zmanjšani možnosti zatekanja nog, marveč bo imelo tudi pozitivne učinke na celoten organizem.

Opustite kajenje

- Oglas -

Da, prav ste prebrali. Kajenje prav tako povzroča zatekanje nog saj zapira pretok krvi v žilah in povzroča njeno zastajanje.

Masaža

Da si olajšate zatekanje stopal poskusite z masažo. Kakšno? Sledite tej povezavi: https://www.bodieko.si/refleksna-masaza-napad-na-viruse-od-spodaj.

Magnezij

Pomanjkanje magnezija je lahko tudi eden izmed razlogov, da trpite za zatečenimi stopali. V svoj jedilnik torej poskusite vključiti več živil, ki ga vsebujejo. Inspiracijo poiščite na: https://www.bodieko.si/magnezij

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×