Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehrana3 poletni osvežilni sokovi

3 poletni osvežilni sokovi

MORDA VAS ZANIMA

Zakorakali smo v poletje in temperature bodo iz dneva v dan višje. Temu primerno nikar ne pozabite na pitje zadostnih količin tekočine. Predstavljamo vam tri predloge zelenjavnih in sadnih sokov, ki bodo osvežili vaše poletne mesece.

Sestavine za zdrav in okusen sok

- Oglas -

Pri pripravi sokov izbirajte čim bolj sveže sestavine, sok spijte takoj in ga ne shranjujte v hladilniku – tako bo v sebi ohranil kar največ hranilnih sestavin. Sadje in zelenjavo, ki jo uporabite pri pripravi soka, skrbno operite in se izogibajte prezrelim ali poškodovanim sestavinam. Če imate to možnost, uporabljajte sveže sadje in zelenjavo domače ali ekološke pridelave.

Priprava soka

Za uporabo sokov lahko uporabite sokovnik ali multipraktik. Sokovnik je primeren predvsem za sočenje agrumov in jabolk, saj izvleče sok in odstrani trde dele (kožo, peške, skorjo). Multipraktik, ki sadje in zelenjavo v celoti utekočini, je najboljša rešitev za mletje mehkega sadja (npr. maline, jagode). Če nimate sokovnika, pri mletju sestavin v multipraktiku dodajte malo vode in nato sok precedite skozi gazo ali gosto sito. Ste pripravljeni na pripravo poletnega soka? 3, 2, 1, gremo …

Češnja smoothie

Sok iz češenj in malin

Iz češenj in malin pripravite sokova (vsakega naj bo za približno četrtino skodelice). Iztisnite sok polovice limone. Zmešajte češnjev in malinov sok ter dodajte limonin sok. Prelijte čez zdrobljen led.

Sok iz marelic, mete in limet

- Oglas -

Razkoščičite tri zrele marelice, iztisnite za tri žlice limetinega soka, sesekljajte za čajno žličko metinih listov. V multipraktiku zmeljite marelice in limetin sok, po okusu sladkajte z medom. Kozarce do polovice napolnite z zdrobljenim ledom in meto ter prelijte s sokom.

Sok iz zelene solate in bazilike

Potrebujete eno glavo zelene solate, glavo radiča, kakih pet listov bazilike. Vse sestavine obdelajte v sokovniku in dodajte sok polovice limone.

Še nekaj napotkov …

Ker količina soka, dobljena iz sadeža ali zelenjave, ni nikoli enaka, so vse količine v receptih za sokove zgolj okvirne. Prilagodite jih velikosti svojih sestavin – starejši, zrelejši sadeži npr. dajo več soka. Sokovi so najboljši, če jih postrežete ohlajene (jih npr. prelijete čez zdrobljen led). Sokove iz zelenjave začinite s soljo ali poprom.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×