Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.

Hujšanje z Luno – je vesolje naklonjeno vitki postavi?

V poplavi takšnih in drugačnih diet ste zagotovo že slišali tudi za Lunino dieto oz. hujšanje z Luno.
Ekologija & okoljeTovorne ladje bodo v prihodnosti plule brez fosilnega goriva

Tovorne ladje bodo v prihodnosti plule brez fosilnega goriva

MORDA VAS ZANIMA

Tovorne ladje so izredno učinkovita sredstva za prevoz blaga, glede na ceno in porabo goriva. Vendar pa je res, da ladje uporabljajo eno izmed najbolj umazanih goriv, zato je globalno ladijsko prevozništvo odgovorno za 3-4 % vseh toplogrednih plinov.

- Oglas -

Res je, da ta številka morda ni tako visoka, kot bi nekateri pričakovali. Vendar pa bi bilo vseeno bolje, če ladje ne bi pustile takšnega deleža.

Alternativa za fosilna goriva

Rešitev za to ponuja podjetje B9 Energy, ki je največji neodvisni operater za ‘veterne farme’ v Veliki Britaniji. B9 pa sedaj načrtuje posege na področju ladjedelništva in upa, da bo do leta 2012 že naredilo prvo ladjo, ki ne bo puščala za sabo ogljikove sledi.

Načrt za to ladjo je seveda že narejen, tehtala pa bi naj le 3000 ton, kar pomeni, da bo manjša kot povprečna čezoceanska tovorna ladja (te po navadi tehtajo od 15.000 do 30.000 ton).

- Oglas -

60 % energije bo na tej ladji prišlo od velikih jadr, ostalih 40% pa iz generatorjev na utekočinjen metan, pridobljen iz biogoriv. Ladja pa lahko, v primeru, da zmanjka biogoriva, pluje tudi na utekočinjen naravni plin.

Prototip bo po ocenah stal 24,4 milijonov dolarjev, če pa bo prototip prinesel uspeh, pa jih nameravajo narediti še petdeset.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×