Preprost trik za vse, ki zvečer težko zaspite

Koliko časa običajno mine od vašega odhoda v posteljo do trenutka, ko potonete v zaslužen spanec?

Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.

Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.
Ekologija & okoljeTovorne ladje bodo v prihodnosti plule brez fosilnega goriva

Tovorne ladje bodo v prihodnosti plule brez fosilnega goriva

MORDA VAS ZANIMA

Tovorne ladje so izredno učinkovita sredstva za prevoz blaga, glede na ceno in porabo goriva. Vendar pa je res, da ladje uporabljajo eno izmed najbolj umazanih goriv, zato je globalno ladijsko prevozništvo odgovorno za 3-4 % vseh toplogrednih plinov.

- Oglas -

Res je, da ta številka morda ni tako visoka, kot bi nekateri pričakovali. Vendar pa bi bilo vseeno bolje, če ladje ne bi pustile takšnega deleža.

Alternativa za fosilna goriva

Rešitev za to ponuja podjetje B9 Energy, ki je največji neodvisni operater za ‘veterne farme’ v Veliki Britaniji. B9 pa sedaj načrtuje posege na področju ladjedelništva in upa, da bo do leta 2012 že naredilo prvo ladjo, ki ne bo puščala za sabo ogljikove sledi.

Načrt za to ladjo je seveda že narejen, tehtala pa bi naj le 3000 ton, kar pomeni, da bo manjša kot povprečna čezoceanska tovorna ladja (te po navadi tehtajo od 15.000 do 30.000 ton).

- Oglas -

60 % energije bo na tej ladji prišlo od velikih jadr, ostalih 40% pa iz generatorjev na utekočinjen metan, pridobljen iz biogoriv. Ladja pa lahko, v primeru, da zmanjka biogoriva, pluje tudi na utekočinjen naravni plin.

Prototip bo po ocenah stal 24,4 milijonov dolarjev, če pa bo prototip prinesel uspeh, pa jih nameravajo narediti še petdeset.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×