Srednja leta kot priložnost za nov začetek

Morda se zdi, da so srednja leta prepozna za nove začetke, toda to nikakor ne drži.

Ljubezen do sebe: 5 nasvetov, kako postati lastna »duša dvojčica«

Ljubezen do sebe je osnova srečnega, mirnega življenja. Vendar pa to ni nekaj, v kar bi se lahko preprosto prisilili. Pozitivne afirmacije pogosto niso dovolj.

Prepiri med partnerjema so lahko koristni

Prepiri so lahko koristni za okrepitev vezi med partnerjema – če seveda niso povezani z nespoštljivostjo in nasilnim obnašanjem.

Redno pitje kave je lahko koristno za vaše srce

Študija, ki je bila predstavljena na letošnjem kongresu Ameriškega združenja za kardiologijo, prinaša dobre novice za ljubitelje kave. Ne le da zmerno uživanje kave...

Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.
Zdravje & prehranaDomače zdravilo za boleče grlo

Domače zdravilo za boleče grlo

MORDA VAS ZANIMA

V tem času se ze velikokrat zgodi, da si prehladimo grlo. Mraz zunaj in suh zrak v prostorih sta pravi recept za boleče grlo.

- Oglas -

In po navadi se v takšnih primerih kar najbolje založimo z različnimi zdravili, da bi čim hitreje odpravili boleče grlo. Ampak ali ste že kdaj pogledali kaj vse ta zdravila vsebujejo? Po navadi visoko fruktozni koruzni sirup, razna barvila ter okuse in seveda nekaj vrst kemikalij, ki jih zna le redko kdo izgovoriti.

Zdravilo za boleče grlo

Zakaj si ne bi raje zdravila za boleče grlo naredili kar sami? Recept je dokaj preprost, vzel pa vam bo le malo časa in nekaj sestavin.

Med najbol osnovna zdravila proti kašlju in bolečemu grlu verjetno spadajo zeliščni čaj, voda in med. Mešanico kuhamo toliko časa, dokler ta ne kristalizira. Nato jo pokuhamo še za par minutk, mešanico pa zajamemo s čajno žličko in jo spustimo na papir za peko. Pustimo, da se ohladi, nato pa ohlajeno mešanico povaljamo v sladkorju v prahu in zavijemo v povoskan papir za peko.

- Oglas -

Sam postopek je dejansko dokaj preprost, recept pa lahko spremenite, da bo ustrezal vašemu okusu.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×