Ekologija & OkoljeTony Balir se pridružuje Silicejevi dolini

Tony Balir se pridružuje Silicejevi dolini

MORDA VAS ZANIMA

Bivši britanski minister Tony Blair se je pridružil Silicijevi dolini kot starejši okoljevarstveni svetovalec.

- Oglas -

Blair se bo tako pridružil Khosla Ventures, ki ga je ustanovilo drugo podjetje – Sun Microsystems. Sedaj pa bo to podjetje investiralo v združbe, ki stremijo k odkrivanju alternativnih goriv in ostalih tehnologij z fokusom na varstvu okolja.

Po besedah Khosle se bo Blair pomagal na raznih področjih, ki jih t.i. računalniški čudaki v Silicijevi dolini ne razumejo oziroma jim ne pripisujejo dovolj velikega pomena. Dve podjetji, v kateri je Khosla Ventures že investirala sta Calera in Cogenra Solar inkorporacija. Od Calere pričakujejo, da bo ustvarila bolj čiste in cenejše tovarne premoga, cementa in naravnega plina tako, da bodo zmanjšali emisije ogljika za 100 %. Cogenra Solar pa bi naj povišala energijsko vrednost sončnih celic.

Blair pa pri tem poudarja, da se je potrebno začeti povezovati, če želimo rešiti probleme s katerimi se srečujemo. Odgovor na to pa leži v znanosti ter tehnologiji.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×