Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.

Narava lahko poskrbi za bistveno manj zastrašujoče bolnišnice

Profesorica krajinske arhitekture se je posvetila vprašanju, kako narediti bolnišnice bolj prijazne za obiskovalce.

Helena Ošep: Klepet ob skodelici alpskega čaja

Helena Ošep se ukvarja s pripravo čajnih mešanic, ki so posebne zaradi izrazite arome, značilne za rastlinje alpskega okolja.

Znanstveniki razglasili najlepši vonj na svetu

Podobno kot se razlikuje naš okus, se razlikuje tudi naše dojemanje različnih vonjev.
ŽivaliTestiranje kozmetike na živalih po svetu

Testiranje kozmetike na živalih po svetu

MORDA VAS ZANIMA

Premiki na področju testiranja kozmetike na živalih se dogajajo tudi na Kitajskem, kjer po novem ni več zakonsko določeno obvezno testiranje kozmetičnih izdelkov na živalih, ki je veljajo do sedaj in zaradi katerega so mnogi proizvajalci začeli s spornimi testiranji v želji, da bi prodrli na njihov trg, čeprav tega prej niso počeli.

- Oglas -

Po spremembi zakonodaje na Kitajskem proizvajalci zakonsko niso več zavezani, da na živalih obvezno testirajo vso navadno kozmetiko, ki se prodaja po državi, kot so šamponi, parfumi, izdelki za nego kože in ličila. Gre za velik premik na tem področju, saj je to prvi korak na poti do celotne prepovedi izvajanja poskusov na živalih za potrebe kozmetične industrije. Strokovnjaki ocenjujejo, da bi lahko zaradi tega na leto rešili okoli 10.000 živali. Kljub temu je testiranje na živalih še vedno obvezno za posebne vrste kozmetičnih izdelkov, med katere sodijo izdelki za beljenje kože in zaščito pred soncem, barve za lase in dezodoranti.

Testiranje na živalih

Poskusi na živalih v drugih državah

V Evropski uniji (EU) od marca 2013 velja prepoved uvoza, izvoza in prodaje kozmetike, testirane na živalih. Vendar pa uradna prepoved še vedno ne zagotavlja neoporečne kozmetike, saj lahko podjetja s sedežem v EU še vedno testirajo svoje izdelke na živalih drugje. Poleg tega se veliko proizvajalcev poslužuje trika – na živalih preizkušajo posamezne sestavine in ne končnega izdelka ter se tako izognejo zahtevam kozmetične direktive. Poleg Evrope sta prepoved uzakonila še Indija in Izrael.

Največja svetovna kampanja za ustavitev krutosti nad živalmi zaradi potreb kozmetične industrije z imenom Cruelty-Free International zato še naprej poziva ljudi k podpisu peticij za ustavitev nasilja nad živalmi v vseh državah sveta. O zakonodajni obravnavi prepovedi zaenkrat še razmišljajo v Združenih državah Amerike, Braziliji in Avstraliji, medtem ko so druge države (na primer Kanada, Rusija, Japonska, Argentina …) še korak dlje in so šele v fazi razpravljanj o morebitni prepovedi.

- Oglas -

Boju proti spornim testiranjem so se pridružili tudi številni svetovni zvezdniki, kot so Vanessa Mae, Paul McCartney, Joss Stone, Ricky Gervais in Kunal Nayyar. Največji kampanji oziroma peticiji na svetu se lahko pridružite tudi vi na njihovi uradni spletni strani. Seznam vseh podjetij na svetu, ki ponujajo preverjeno neoporečno kozmetiko pod logotipom Leaping Bunny (Skakajoči zajec), pa si oglejte tukaj.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×