0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaSuho lasišče: rešitev se morda skriva v vaši kuhinji!

Suho lasišče: rešitev se morda skriva v vaši kuhinji!

MORDA VAS ZANIMA

Naše lasne mešičke obdajajo lojnice, ki skrbijo za oskrbo las in lasišča z maščobami. Če so lojnice pretirano aktivne, to pogosto pomeni precejšnje težave z mastnim lasiščem in lasmi. Po drugi strani pa so lahko težava tudi premalo aktivne lojnice. Za ta pojav so lahko krivi različni dejavniki – na primer prepogosto umivanje las ali uporaba izdelkov za lase, ki vsebujejo alkohol. Poleg tega, da opustite neustrezne navade pri negi las in da preverite, ali ni suho lasišče morda povezano z drugimi težavami (na primer z okužbo), si lahko pomagate tudi z določenimi naravnimi pripravki. Pogosto se lahko po pomoč pri odpravi težav s suhim lasiščem odpravite kar v kuhinjo!

- Oglas -

Suho lasišče in avokado

Avokado

V avokadu najdemo veliko zdravih maščob, ki so lahko koristne tudi za naše lasišče. Poleg tega vsebuje avokado tudi veliko pomembnih vitaminov in mineralov, ki bodo pomagali pri ponovni vzpostavitvi ravnovesja maščob na vašem lasišču, posledično pa tudi na laseh. Potrebujete zrel avokado, ki ga najprej pretlačite, nato pa ga nanesite na lasišče za približno pol ure. Postopek ponavljajte vsaj enkrat tedensko.

Ovseni kosmiči

S pomočjo ovsenih kosmičev si lahko uspešno pomagate pri lajšanju težav s suhim lasiščem, obenem pa ovseni kosmiči koristijo tudi lasem, ki so suhi, štrenasti in brez leska. Pomembni so predvsem vitamini iz skupine B, ki jih najdemo v ovsenih kosmičih, seveda pa tudi vitamin E in mnoge druge koristne hranilne snovi. Najprej zmešajte približno 3 žlice kosmičev z vodo, da dobite gosto pasto, ki jo nato vtrite v lasišče. Pustite delovati približno pol ure, preden sperete.

- Oglas -

Jabolčni kis

Za lajšanje težav s suhim lasiščem je lahko zelo koristen tudi jabolčni kis, še posebej če težave spremlja tudi prhljaj. Jabolčni kis bo poskrbel za odstranjevanje nakopičenih nečistoč in ostankov kozmetičnih izdelkov, ki lahko prispevajo k težavam s suhim lasiščem. Poleg tega pa jabolčni kis pomaga pri vzpostavitvi naravnega pH-ravnovesja vašega lasišča. V približno pol litra vode dodajte 50 mililitrov jabolčnega kisa. Mešanico prelijte v stekleničko z razpršilnikom ter z njo popršite svoje lasišče in lase. Pokrijte s kapo za tuširanje in počakajte pol ure. Nato lase operite kot običajno. Postopek ponavljajte enkrat do dvakrat tedensko, dokler ne zaznate izboljšanja stanja.

Banane

Še eno odlično živilo, ki ga lahko uporabite kot oblogo za lase, če imate težave s suhim lasiščem, so banane. Te bodo nahranile lasišče s pomembnimi hranilnimi snovmi in pomagale pri odstranjevanju kože, ki se lušči. Banano najprej pretlačite, nato pa jo za pol ure nanesite na lasišče. Če imate težave tudi z naelektrenimi lasmi, ki se pogosto vozlajo, bodite pozorni na to, da poleg lasišča zajamete tudi lase.

Pivo

Na prvi pogled malce nenavadna, a v resnici zelo učinkovita izbira za nego vaših las in lasišča je lahko pivo. Z njim si lahko pomagate tudi vsi, ki imate težave s suhim lasiščem. Dodatna prednost te metode je, da bodo na koncu tudi vaši lasje neverjetno mehki in sijoči. Za najboljši učinek vam priporočamo, da pivu dodate še malce jabolčnega kisa. Najprej zmešajte pol litra piva in 2 žlici jabolčnega kisa. Mešanico nanesite na lasišče po umivanju las s šamponom, ko so še mokri. Počakajte približno 5 minut, nato pa sperite lase in lasišče s hladno vodo.

.

NAJNOVEJŠE