Eko poroka: 5 nasvetov za okolju prijaznejše poročno slavje

Poroke so namreč pogosto zelo obremenjujoče za okolje. Vendar pa lahko na srečo organizirate prečudovito »eko poroko«.

Je pridobivanje kilogramov po menopavzi zares neizbežno?

Pogosto slišimo, da je menopavza skorajda neizbežno povezana s pridobivanjem kilogramov.

5 vrst zelenjave, pri katerih je toplotna obdelava koristna

Katere so tiste vrste zelenjave, ki jih sicer lahko uživamo tudi presne, vendar je praviloma precej bolje, če jih pred zaužitjem toplotno obdelamo?

Razrešena velika uganka, povezana s parkinsonovo boleznijo

Znanstvenikom je uspelo najti odgovor na pomembno vprašanje, povezano s parkinsonovo boleznijo.

Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.

Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.
Dom & energijaStresno življenje? Preženite ga z barvami.

Stresno življenje? Preženite ga z barvami.

MORDA VAS ZANIMA

Barve v našem domu, v službi, vplivajo na naše počutje, na naša čustva in vedenje. Zato je toliko bolj pomembno, da za stene izberemo primerne barve. Zaradi pravilne izbire boste morda večkrat nasmejani in dobre volje. Vsekakor pa se mora barva sten ujemati z dekorjem in pohištvom.

- Oglas -

Največkrat se odločamo za belo bravo, ki je tudi sicer odlična izbira. Bela pomeni mladost in nedolžnost, spominja pa nas na snažne, čiste in sterilne prostore. Je nevtralna barva, ki jo zlahka kombiniramo z najrazličnejšim pohištvom in dekorjem. Če boste za stene uporabili belo bravo, boste težko zgrešili, z njo boste sporočali nežnost, mehkobo, barva vas bo pomirjala. Pazite le, da z belo ne boste pretiravali, saj vas bo preveč bele spravljalo v slabo voljo.

barve in stres

Zeleno, ki te ljubim zeleno

Med vsemi barvami najverjetneje prav zelena deluje na človeka najbolj pomirjujoče, saj je to barva narave. Poleg tega imate na voljo paleto zelene barve. Lahki zeleni toni so s svojim pomirjujočim učinkom idealni za spalnico ali dnevno sobo, temnejše tone pa strokovnjaki priporočajo v kuhinji in jedilnici. Zelena barva sten povečuje razigranost, nevtralnost, bolj bomo prilagodljivi in pripravljeni na kompromise. Prav zaradi pomirjujočega učinka je zelena barva pogosta tudi v bolnišnicah, šolah in vrtcih. Tudi tu pa velja pravilo zmernosti. Preveč zelene vas lahko naredi ljubosumne in negotove. Zeleno bravo lahko kombinirate z nežno rumeno, ki v tej kombinaciji prav tako zmanjšuje stress in deluje pomirjujoče.

Na nas bo delovala še najbolj pomirjujoče tako imenovana zelena stena, kjer imamo po celi steni obešene žive rastline. Takšna stena je dražja in zanjo boste potrebovali občutno več časa. Zavzela bo tudi nekaj več prostora, a izgleda lepo, pa še učinek na naše telo in duha bo pozitivnejši.

Modra za bolj drzne

- Oglas -

Pozitivno pa bo na nas vplivala tudi modra barva, ki jo strokovnjaki prav tako priporočajo v dnevni sobi. Če želite sobo bolj poudariti, uporabite temno modro, saj pomaga zmanjševati stres in napetost. Svetlo modri in svetlo zeleni odtenki pa so lahko tudi poživljujoči in nas napolnijo z energijo.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×