fbpx
Domov Dom & energija Stresno življenje? Preženite ga z barvami.

Stresno življenje? Preženite ga z barvami.

Zaradi razkužila za roke dobila hude opekline

Ker pri uporabi razkužila ni bila dovolj pazljiva, je povzročila požar, zaradi katerega je steklenička z razkužilom eksplodirala, sama pa je staknila hude opekline.

5 koristi vsakodnevnega pitja soka rdeče pese

Pesin sok velja za izjemno zdrav napitek. Po mnenju mnogih strokovnjakov za zdravo prehrano ga je priporočljivo uživati čim bolj pogosto, po možnosti vsak dan.

Delo od doma: 7 nasvetov za več produktivnosti in pozitivnosti

Možnost dela od doma je v teh časih zagotovo privilegij. Vendar pa to še ne pomeni, da tovrstna oblika dela ne predstavlja tudi določenih...

Barve v našem domu, v službi, vplivajo na naše počutje, na naša čustva in vedenje. Zato je toliko bolj pomembno, da za stene izberemo primerne barve. Zaradi pravilne izbire boste morda večkrat nasmejani in dobre volje. Vsekakor pa se mora barva sten ujemati z dekorjem in pohištvom.

Največkrat se odločamo za belo bravo, ki je tudi sicer odlična izbira. Bela pomeni mladost in nedolžnost, spominja pa nas na snažne, čiste in sterilne prostore. Je nevtralna barva, ki jo zlahka kombiniramo z najrazličnejšim pohištvom in dekorjem. Če boste za stene uporabili belo bravo, boste težko zgrešili, z njo boste sporočali nežnost, mehkobo, barva vas bo pomirjala. Pazite le, da z belo ne boste pretiravali, saj vas bo preveč bele spravljalo v slabo voljo.

barve in stres

Zeleno, ki te ljubim zeleno

Med vsemi barvami najverjetneje prav zelena deluje na človeka najbolj pomirjujoče, saj je to barva narave. Poleg tega imate na voljo paleto zelene barve. Lahki zeleni toni so s svojim pomirjujočim učinkom idealni za spalnico ali dnevno sobo, temnejše tone pa strokovnjaki priporočajo v kuhinji in jedilnici. Zelena barva sten povečuje razigranost, nevtralnost, bolj bomo prilagodljivi in pripravljeni na kompromise. Prav zaradi pomirjujočega učinka je zelena barva pogosta tudi v bolnišnicah, šolah in vrtcih. Tudi tu pa velja pravilo zmernosti. Preveč zelene vas lahko naredi ljubosumne in negotove. Zeleno bravo lahko kombinirate z nežno rumeno, ki v tej kombinaciji prav tako zmanjšuje stress in deluje pomirjujoče.

Na nas bo delovala še najbolj pomirjujoče tako imenovana zelena stena, kjer imamo po celi steni obešene žive rastline. Takšna stena je dražja in zanjo boste potrebovali občutno več časa. Zavzela bo tudi nekaj več prostora, a izgleda lepo, pa še učinek na naše telo in duha bo pozitivnejši.

Modra za bolj drzne

Pozitivno pa bo na nas vplivala tudi modra barva, ki jo strokovnjaki prav tako priporočajo v dnevni sobi. Če želite sobo bolj poudariti, uporabite temno modro, saj pomaga zmanjševati stres in napetost. Svetlo modri in svetlo zeleni odtenki pa so lahko tudi poživljujoči in nas napolnijo z energijo.

- Oglas -

Najnovejše

7 naravnih metod za ublažitev sinusnega glavobola

Sinusni glavobol je običajno povezan z vnetjem in otekanjem sinusov ali sinusnih membran in lahko to povzroči hude bolečine.

4 znaki, da je vaše telo v težavah

Preverite nekaj simptomov, ki so lahko znanilci resnejših težav, zato jih ne smete ignorirati.

Tonik za obraz: 5 odličnih naravnih nadomestkov

Tonik za obraz je po mnenju mnogih strokovnjakov eden najpomembnejših kozmetičnih izdelkov za nego obraza.

Nova odkritja glede povezave med bakrom in Alzheimerjevo boleznijo

Alzheimerjeva bolezen naj bi bila v veliki meri povezana z okvarjeno sposobnostjo telesa za regulacijo ravni bakra v tkivih.

Po 2 mesecih večjega vnosa sadja in zelenjave srce občutno bolj zdravo

Pri ljudeh, ki so 8 tednov uživali s sadjem in zelenjavo bogato prehrano, je bilo bistveno manjše tveganje za poškodbe srca.
- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×