0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

RubrikeDogodkiSto otrok prineslo pomlad v Hišo Ljubhospica

Sto otrok prineslo pomlad v Hišo Ljubhospica

MORDA VAS ZANIMA

Hišo Ljubhospica je ob gregorjevem, prazniku sonca in ljubezni, obiskalo sto otrok iz osmih ljubljanskih vrtcev. Zbrali so se na dvorišču, da bi izpod Golovca pregnali nizke jutranje temperature s papirnatimi ptički, ki so jih pripravili posebej za to priložnost.

- Oglas -

ljubhospic_gregorjevo_04

Pisane ptice so tako v hišo simbolno prinesle pomlad in z njo toplo sporočilo gregorjevega, da ljubezen pripada vsem ljudem. »To hišo, v kateri prebivajo hudo bolni, prežame neizmerna toplina, ko jo obišče toliko veselih in živahnih otrok,« je v pozdrav povedala sestra Emanuela Terezija Žerdin. Otroke sta zabavala navihana Rita in hišnik Jože iz društva Rdeči noski, ki sta ob tem obljubila, da se zagotovo še vrneta.

Hiša je trenutno dom sedmim bolnikom z neozdravljivo boleznijo, še dva pa čakata na sprejem. Interdisciplinarni tim jim zagotavlja 24-urno brezplačno celostno hospic paliativno oskrbo, podporo pa nudi tudi njihovim svojcem. Kljub številnim obljubam v preteklih letih država do danes v svoj sistem ni umestila stacionarnega hospica kot obliko oskrbe v zadnjem obdobju življenja.

- Oglas -

ljubhospic_gregorjevo_01

Javni zavod Lekarna Ljubljana, v okviru katerega deluje Ljubhospic, bo tudi v prihodnje nudil podporo gibanju hospic in po svojih močeh še naprej omogočal nemoteno delovanje Hiše Ljubhospica, z željo, da ostane bivanje v hiši brezplačno za vse. K podpori delovanja hiše pozivamo tudi ostale, ki prepoznajo njeno družbeno odgovorno in humano vlogo v naši družbi.

.

NAJNOVEJŠE