Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.

Pretiravanje s kofeinom poveča nevarnost za osteoporozo

Prepogosto uživanje večjih odmerkov kofeina lahko privede do številnih težav, povezanih z zdravjem.

Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.
RubrikeDogodkiSto otrok prineslo pomlad v Hišo Ljubhospica

Sto otrok prineslo pomlad v Hišo Ljubhospica

MORDA VAS ZANIMA

Hišo Ljubhospica je ob gregorjevem, prazniku sonca in ljubezni, obiskalo sto otrok iz osmih ljubljanskih vrtcev. Zbrali so se na dvorišču, da bi izpod Golovca pregnali nizke jutranje temperature s papirnatimi ptički, ki so jih pripravili posebej za to priložnost.

- Oglas -

ljubhospic_gregorjevo_04

Pisane ptice so tako v hišo simbolno prinesle pomlad in z njo toplo sporočilo gregorjevega, da ljubezen pripada vsem ljudem. »To hišo, v kateri prebivajo hudo bolni, prežame neizmerna toplina, ko jo obišče toliko veselih in živahnih otrok,« je v pozdrav povedala sestra Emanuela Terezija Žerdin. Otroke sta zabavala navihana Rita in hišnik Jože iz društva Rdeči noski, ki sta ob tem obljubila, da se zagotovo še vrneta.

Hiša je trenutno dom sedmim bolnikom z neozdravljivo boleznijo, še dva pa čakata na sprejem. Interdisciplinarni tim jim zagotavlja 24-urno brezplačno celostno hospic paliativno oskrbo, podporo pa nudi tudi njihovim svojcem. Kljub številnim obljubam v preteklih letih država do danes v svoj sistem ni umestila stacionarnega hospica kot obliko oskrbe v zadnjem obdobju življenja.

ljubhospic_gregorjevo_01

- Oglas -

Javni zavod Lekarna Ljubljana, v okviru katerega deluje Ljubhospic, bo tudi v prihodnje nudil podporo gibanju hospic in po svojih močeh še naprej omogočal nemoteno delovanje Hiše Ljubhospica, z željo, da ostane bivanje v hiši brezplačno za vse. K podpori delovanja hiše pozivamo tudi ostale, ki prepoznajo njeno družbeno odgovorno in humano vlogo v naši družbi.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×