Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.
RubrikeDogodkiSto otrok prineslo pomlad v Hišo Ljubhospica

Sto otrok prineslo pomlad v Hišo Ljubhospica

MORDA VAS ZANIMA

Hišo Ljubhospica je ob gregorjevem, prazniku sonca in ljubezni, obiskalo sto otrok iz osmih ljubljanskih vrtcev. Zbrali so se na dvorišču, da bi izpod Golovca pregnali nizke jutranje temperature s papirnatimi ptički, ki so jih pripravili posebej za to priložnost.

- Oglas -

ljubhospic_gregorjevo_04

Pisane ptice so tako v hišo simbolno prinesle pomlad in z njo toplo sporočilo gregorjevega, da ljubezen pripada vsem ljudem. »To hišo, v kateri prebivajo hudo bolni, prežame neizmerna toplina, ko jo obišče toliko veselih in živahnih otrok,« je v pozdrav povedala sestra Emanuela Terezija Žerdin. Otroke sta zabavala navihana Rita in hišnik Jože iz društva Rdeči noski, ki sta ob tem obljubila, da se zagotovo še vrneta.

Hiša je trenutno dom sedmim bolnikom z neozdravljivo boleznijo, še dva pa čakata na sprejem. Interdisciplinarni tim jim zagotavlja 24-urno brezplačno celostno hospic paliativno oskrbo, podporo pa nudi tudi njihovim svojcem. Kljub številnim obljubam v preteklih letih država do danes v svoj sistem ni umestila stacionarnega hospica kot obliko oskrbe v zadnjem obdobju življenja.

ljubhospic_gregorjevo_01

- Oglas -

Javni zavod Lekarna Ljubljana, v okviru katerega deluje Ljubhospic, bo tudi v prihodnje nudil podporo gibanju hospic in po svojih močeh še naprej omogočal nemoteno delovanje Hiše Ljubhospica, z željo, da ostane bivanje v hiši brezplačno za vse. K podpori delovanja hiše pozivamo tudi ostale, ki prepoznajo njeno družbeno odgovorno in humano vlogo v naši družbi.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×