ZgodbeStaroverstvo in način življenja naših prednikov: Naravo so čutili, ji prisluhnili in...

Staroverstvo in način življenja naših prednikov: Naravo so čutili, ji prisluhnili in se z njo povezovali

MORDA VAS ZANIMA

Staroverstvo povezujemo z obdobjem pred krščanstvom. Bilo je veliko več kot le njihova takratna vera. Postalo je način življenja, ki se kaže v močni povezanosti človeka z naravo, njeni vpetosti v njihov vsakdan, strahospoštovanju in globokem zavedanju, da so del nje ter od nje odvisni. Naravo so čutili, ji prisluhnili in se z njo povezali. Vrednote naših prednikov, ki so se nekje na poti do nas –potomcev preveč izgubile.

- Oglas -

Podrobneje nam je staroverstvo predstavila članica Društva slovenski staroverci Mirjana Borenović, po izobrazbi univerzitetna diplomirana teologinja. “Raziskovanje staroverstva, slovenske in slovanske mitologije ter verovanj je moja velika ljubezen.” Z odgovori na vprašanja nas je popeljala v čas, ko se je človek veliko bolj kot danes zavedal povezanosti in odvisnosti od narave. Čutil se je odgovornega, celo krivega, ob pojavu morebitne ujme …

Celoten članek preberite v reviji Bodi eko, junij 2023Najdete jo v trafikah, na prodajnih mestih časopisov in revij v trgovinah ter v prodajalnah DM.

Bodi eko junij 2023

NAJNOVEJŠE