0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravilne rastlineStare rastline za sodobne težave

Stare rastline za sodobne težave

MORDA VAS ZANIMA

V tradicionalnih zdravilnih rastlinah se morda skriva ključ za lajšanje številnih resnih zdravstvenih težav, pa tudi ključ za čvrstejšo in manj nagubano kožo.

- Oglas -

O raziskavi

Mešana skupina strokovnjakov iz britanske Univerze Kingston in podjetja za naravno kozmetiko Neal’s Yard je testirala 21 rastlinskih izvlečkov in preučila njihov vpliv na preprečevanja rakavih obolenj in staranja. Trije izmed njih – beli čaj, virginski nepozebnik (hamamelis) in navadna vrtnica – so v laboratorijskih pogojih izkazali naravnost izjemne zdravilne zmožnosti.

Čaj

»Dobili smo vtis, kot da že ena popita skodelica belega čaja pomembno zmanjša tveganje posameznika za razvoj raka ali revmatoidnega artritisa in celi starostne gube na obrazu,« je dejal profesor Declan Naughton. Ugodni laboratorijski rezultati so spodbudili raziskovalce k nadaljnjim preskušanjem, da bi ugotovili, ali je mogoče rezultate ponoviti na človeških kožnih celicah.

- Oglas -

Osredotočili so se na preučevanje protivnetnih in antioksidativnih učinkih teh treh izvlečkov. Uporabili so tri različne koncentracije belega čaja (suho zamrznjen prah), nepozebnika (posušene rastline) in izvlečka vrtnice (v obliki tinkture) in opazovali njihov učinek na vnetna dogajanja ter staranje kože. Preskušanja še potekajo.

.

NAJNOVEJŠE