To je največja slabost vašega astrološkega znamenja …

Preverite, katera je največja slabost astrološkega znamenja, v katerem ste rojeni, in kako jo lahko premagate.

Bolečine v sklepih: 13 nasvetov za ublažitev težav

Bolečine v sklepih postajajo vse bolj razširjene. V določenih primerih so to zgolj začasne bolečine, vendar pa gre pogosto tudi za tipičen znak resnejših bolezni.

Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.
Zdravilne rastlineStare rastline za sodobne težave

Stare rastline za sodobne težave

MORDA VAS ZANIMA

V tradicionalnih zdravilnih rastlinah se morda skriva ključ za lajšanje številnih resnih zdravstvenih težav, pa tudi ključ za čvrstejšo in manj nagubano kožo.

O raziskavi

- Oglas -

Mešana skupina strokovnjakov iz britanske Univerze Kingston in podjetja za naravno kozmetiko Neal’s Yard je testirala 21 rastlinskih izvlečkov in preučila njihov vpliv na preprečevanja rakavih obolenj in staranja. Trije izmed njih – beli čaj, virginski nepozebnik (hamamelis) in navadna vrtnica – so v laboratorijskih pogojih izkazali naravnost izjemne zdravilne zmožnosti.

Čaj

»Dobili smo vtis, kot da že ena popita skodelica belega čaja pomembno zmanjša tveganje posameznika za razvoj raka ali revmatoidnega artritisa in celi starostne gube na obrazu,« je dejal profesor Declan Naughton. Ugodni laboratorijski rezultati so spodbudili raziskovalce k nadaljnjim preskušanjem, da bi ugotovili, ali je mogoče rezultate ponoviti na človeških kožnih celicah.

Osredotočili so se na preučevanje protivnetnih in antioksidativnih učinkih teh treh izvlečkov. Uporabili so tri različne koncentracije belega čaja (suho zamrznjen prah), nepozebnika (posušene rastline) in izvlečka vrtnice (v obliki tinkture) in opazovali njihov učinek na vnetna dogajanja ter staranje kože. Preskušanja še potekajo.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×