fbpx
Domov Zdravilne rastline Stare rastline za sodobne težave

Stare rastline za sodobne težave

Zaradi razkužila za roke dobila hude opekline

Ker pri uporabi razkužila ni bila dovolj pazljiva, je povzročila požar, zaradi katerega je steklenička z razkužilom eksplodirala, sama pa je staknila hude opekline.

5 koristi vsakodnevnega pitja soka rdeče pese

Pesin sok velja za izjemno zdrav napitek. Po mnenju mnogih strokovnjakov za zdravo prehrano ga je priporočljivo uživati čim bolj pogosto, po možnosti vsak dan.

Delo od doma: 7 nasvetov za več produktivnosti in pozitivnosti

Možnost dela od doma je v teh časih zagotovo privilegij. Vendar pa to še ne pomeni, da tovrstna oblika dela ne predstavlja tudi določenih...

V tradicionalnih zdravilnih rastlinah se morda skriva ključ za lajšanje številnih resnih zdravstvenih težav, pa tudi ključ za čvrstejšo in manj nagubano kožo.

O raziskavi

Mešana skupina strokovnjakov iz britanske Univerze Kingston in podjetja za naravno kozmetiko Neal’s Yard je testirala 21 rastlinskih izvlečkov in preučila njihov vpliv na preprečevanja rakavih obolenj in staranja. Trije izmed njih – beli čaj, virginski nepozebnik (hamamelis) in navadna vrtnica – so v laboratorijskih pogojih izkazali naravnost izjemne zdravilne zmožnosti.

Čaj

»Dobili smo vtis, kot da že ena popita skodelica belega čaja pomembno zmanjša tveganje posameznika za razvoj raka ali revmatoidnega artritisa in celi starostne gube na obrazu,« je dejal profesor Declan Naughton. Ugodni laboratorijski rezultati so spodbudili raziskovalce k nadaljnjim preskušanjem, da bi ugotovili, ali je mogoče rezultate ponoviti na človeških kožnih celicah.

Osredotočili so se na preučevanje protivnetnih in antioksidativnih učinkih teh treh izvlečkov. Uporabili so tri različne koncentracije belega čaja (suho zamrznjen prah), nepozebnika (posušene rastline) in izvlečka vrtnice (v obliki tinkture) in opazovali njihov učinek na vnetna dogajanja ter staranje kože. Preskušanja še potekajo.

- Oglas -

Najnovejše

Nova odkritja glede povezave med bakrom in Alzheimerjevo boleznijo

Alzheimerjeva bolezen naj bi bila v veliki meri povezana z okvarjeno sposobnostjo telesa za regulacijo ravni bakra v tkivih.

Po 2 mesecih večjega vnosa sadja in zelenjave srce občutno bolj zdravo

Pri ljudeh, ki so 8 tednov uživali s sadjem in zelenjavo bogato prehrano, je bilo bistveno manjše tveganje za poškodbe srca.

5 nasvetov za več REM-spanja

REM-spanje naj bi bilo med drugim zelo pomembno za utrjevanje spominov. Pomanjkanje tega tipa spanja naj bi imelo tako zelo negativen vpliv na učenje oziroma pomnjenje.

Šolanje na daljavo zmanjšuje anksioznost med najstniki

Pouk oziroma šolanje na daljavo je nekaj, s čimer so se v zadnjih mesecih srečali številni šolarji po vsem svetu.

5 »čustvenih stanj« imunskega sistema

Močan imunski sistem bo letošnjo zimo še pomembnejši kot v preteklih letih. Prav zaradi pojava novega koronavirusa so začeli mnogi posvečati precej več pozornosti krepitvi imunskega sistema kot običajno.
- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×