Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
Zdravilne rastlineStare rastline za sodobne težave

Stare rastline za sodobne težave

MORDA VAS ZANIMA

V tradicionalnih zdravilnih rastlinah se morda skriva ključ za lajšanje številnih resnih zdravstvenih težav, pa tudi ključ za čvrstejšo in manj nagubano kožo.

O raziskavi

- Oglas -

Mešana skupina strokovnjakov iz britanske Univerze Kingston in podjetja za naravno kozmetiko Neal’s Yard je testirala 21 rastlinskih izvlečkov in preučila njihov vpliv na preprečevanja rakavih obolenj in staranja. Trije izmed njih – beli čaj, virginski nepozebnik (hamamelis) in navadna vrtnica – so v laboratorijskih pogojih izkazali naravnost izjemne zdravilne zmožnosti.

Čaj

»Dobili smo vtis, kot da že ena popita skodelica belega čaja pomembno zmanjša tveganje posameznika za razvoj raka ali revmatoidnega artritisa in celi starostne gube na obrazu,« je dejal profesor Declan Naughton. Ugodni laboratorijski rezultati so spodbudili raziskovalce k nadaljnjim preskušanjem, da bi ugotovili, ali je mogoče rezultate ponoviti na človeških kožnih celicah.

Osredotočili so se na preučevanje protivnetnih in antioksidativnih učinkih teh treh izvlečkov. Uporabili so tri različne koncentracije belega čaja (suho zamrznjen prah), nepozebnika (posušene rastline) in izvlečka vrtnice (v obliki tinkture) in opazovali njihov učinek na vnetna dogajanja ter staranje kože. Preskušanja še potekajo.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×