Lepota & KozmetikaRECEPT: Spomladansko čiščenje kože in priprava na poletje

RECEPT: Spomladansko čiščenje kože in priprava na poletje

MORDA VAS ZANIMA

Koža je zrcalo našega življenja. Odraža naš odnos do sebe in telesa – kako negujemo telo, s čim ga hranimo, koliko vode popijemo, kakšen zrak dihamo, kje in kako živimo, kaj delamo in o čem razmišljamo. Odraža tako naše zdrave kot nezdrave navade in razvade. Odraža letne čase, število sončnih žarkov, ki se nas dotaknejo. Zrcali pa tudi naše notranje, zdravstveno in čustveno počutje. Bolezni, stres, skrbi, utrujenost, tesnobo, žalost, pa tudi veselje, radost, optimizem. In če naravna kozmetika deluje v skladu z delovanjem kože tako, da jo podpira pri njenih nalogah, potem nas aromakozmetika poboža še od znotraj, saj hkrati pomaga pri čustvenih stanjih. Nasmejani ljudje so privlačnejši, njihove oči se svetijo, koža pa sije od zadovoljstva.

- Oglas -

nega-koza-aroma

Naravno, preprosto in učinkovito

Aromakozmetika je del aromaterapije, veje komplementarne medicine, ki za ohranjanje zdravja in psihofizičnega ravnovesja v kombinaciji z rastlinskimi olji, masli, macerati, voski, hidrolati, medom, glino, sadjem pa tudi jogurtom uporablja eterična olja. Aromakozmetika je popolnoma naravna kozmetika, ki ne nadomešča funkcij kože, ampak jih podpira, hkrati pa vpliva tudi na naše psihično počutje. Eterična olja, ki so osnova aromakozmetike, imajo namreč dvojno funkcijo – njihova (kemijska) sestava prinaša neposredne blagodejne farmakološke koristi za kožo (npr. hitrejše obnavljanje kožnih celic), z njihovim vonjem pa vplivamo na psihična stanja. Tako človeka zajamemo celostno, holistično, hkrati pa ga obravnavamo individualno. V aromakozmetiki so vse sestavine naravne, brez konzervansov, barvil in sintetičnih dišav, seveda če kupujemo kakovostne sestavine in smo pazljivi pri izbiri eteričnih olj.

Pripravili smo vam recepta za:

  • Razstrupljevalno ploščico za kožo
  • Piling za regeneracijo kože

Recepte in opis najdete v novi številki revije Bodi eko >>

Prejšnji članek
Naslednji članek

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×