Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Lepota & kozmetikaRECEPT: Spomladansko čiščenje kože in priprava na poletje

RECEPT: Spomladansko čiščenje kože in priprava na poletje

MORDA VAS ZANIMA

Koža je zrcalo našega življenja. Odraža naš odnos do sebe in telesa – kako negujemo telo, s čim ga hranimo, koliko vode popijemo, kakšen zrak dihamo, kje in kako živimo, kaj delamo in o čem razmišljamo. Odraža tako naše zdrave kot nezdrave navade in razvade. Odraža letne čase, število sončnih žarkov, ki se nas dotaknejo. Zrcali pa tudi naše notranje, zdravstveno in čustveno počutje. Bolezni, stres, skrbi, utrujenost, tesnobo, žalost, pa tudi veselje, radost, optimizem. In če naravna kozmetika deluje v skladu z delovanjem kože tako, da jo podpira pri njenih nalogah, potem nas aromakozmetika poboža še od znotraj, saj hkrati pomaga pri čustvenih stanjih. Nasmejani ljudje so privlačnejši, njihove oči se svetijo, koža pa sije od zadovoljstva.

- Oglas -

nega-koza-aroma

Naravno, preprosto in učinkovito

Aromakozmetika je del aromaterapije, veje komplementarne medicine, ki za ohranjanje zdravja in psihofizičnega ravnovesja v kombinaciji z rastlinskimi olji, masli, macerati, voski, hidrolati, medom, glino, sadjem pa tudi jogurtom uporablja eterična olja. Aromakozmetika je popolnoma naravna kozmetika, ki ne nadomešča funkcij kože, ampak jih podpira, hkrati pa vpliva tudi na naše psihično počutje. Eterična olja, ki so osnova aromakozmetike, imajo namreč dvojno funkcijo – njihova (kemijska) sestava prinaša neposredne blagodejne farmakološke koristi za kožo (npr. hitrejše obnavljanje kožnih celic), z njihovim vonjem pa vplivamo na psihična stanja. Tako človeka zajamemo celostno, holistično, hkrati pa ga obravnavamo individualno. V aromakozmetiki so vse sestavine naravne, brez konzervansov, barvil in sintetičnih dišav, seveda če kupujemo kakovostne sestavine in smo pazljivi pri izbiri eteričnih olj.

Pripravili smo vam recepta za:

  • Razstrupljevalno ploščico za kožo
  • Piling za regeneracijo kože

Recepte in opis najdete v novi številki revije Bodi eko >>

Prejšnji članekDietno: zdravi piškoti
Naslednji članekSuperhrana z domačega vrta

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×