Dietno: zdravi piškoti

  Pomlad je pravi letni čas za čiščenje in razstrupljanje telesa. Veliko ljudi se loti različnih diet, ki v večini prepovedujejo sladkarije. Ravno zaradi tega smo za vas pripravili sladke piškote brez škodljivih sestavin.

  Razstrupljanja telesa in diete v večini temeljijo na belem mesu, ribah, zelenjavi in malo sadja. V teh primerih pozabite na kruh, peciva, piškote in čokolade. Kaj pa če prelisičimo diete in si spečemo super zdrave piškote, ki ne vsebujejo ne sladkorja ne moke?

  piškoti

  V spodnjem receptu boste našli zelo nizek delež ogljikovih hidratov, zato so primerni za poobedek in za trenutke šibkosti, ko vam »pade cukr«. Specite si jih veliko, shranite jih v veliko stekleno posodo in se »posladkajte« brez greha.

  Kaj potrebujete?

  • 200 gramov mletih lešnikov, mandljev ali orehov
  • 50 gramov mletega kokosa ali kokosove moke
  • 50 gramov kokosovega olja
  • začimbe kot so cimet, ingver, vanilja (po okusu)
  • 1/2 vrečke pecilnega praška
  • 50 gramov kakava
  • 2-3 jajca

  Postopek priprave:

  Zmešajte lešnikovo in kokosovo moko. Dodajte ji začimbe po želji in kakav. Na koncu noter stresite še pecilni prašek. Jajca ločite na beljak in rumenjak. Beljak stepite v trd sneg, ki ga zlijte v mešanico suhih sestavin. Dodajte rumenjak. Če je zmes pretrda, ji dodajte malce vode, ampak načeloma mora biti precej suha, da nastanejo trdi piškoti in ne neke vrste kolački.

  Mešanico z žlico dajte na peki papir v obliki piškota. Na vrh postavite še en orešček (pečeni orehi so zelo dobri).  Piškote pečemo v pečici, vnaprej segreti na 180 stopinj približno 20-30 minut.

  Povejte svoje mnenje - kometirajte

  1 komentar

  1. Jih naredila že drugič… Ali je avtor tega recepta, recept dejansko tudi že sprobal? Namreč:
   1) piškoti so popolnoma črni oz. temno rjavi zaradi kakava in še zdaleč ne tako svetli kot na sliki.
   2.) 30 minut peke je absolutno preveč! Piškoti so bili samo za v smeti – ker so bili povsem zažgani … Že pri 15 minut peke so se začeli ‘smoditi’, tako da cca 10-13 min

  Comments are closed.