Å parglje si lahko pripravite tudi s porom in feta sirom. UÅŸivajte v okusih pomladi!
Potrebujemo:
- 250 g Å¡pargljev
- 1/2 pora
- 125 g feta sira
- sol
- poper
- dve ÅŸlici olja
Priprava:
Por oÄistimo, operemo in nareÅŸemo. Å parglje operemo in nareÅŸemo na mejhne koÅ¡Äke. Na olju popraÅŸimo por, da uvene, dodamo Å¡parglje, solimo popramo in praÅŸimo, da rahlo porjavijo z vseh strani. MeÅ¡amo ves Äas. Potem na peÄene Å¡parglje posujemo nadrobljen feta sir in poÄakamo (ne meÅ¡amo!), da se sir zmehÄa. PostreÅŸemo kot prilogo mesu, ribam, zelenjavnim glavnim jedem, ali pa k polenti, kus kusu, krompirju âŠ