Quiche ali kiš s šparglji bo prav gotovo popestril vaš spomladanski jedilnik.

Potrebujemo (priloga 4 osebe, glavna jed 2 osebi):
- 1 skodelica moke
- 1/2 skodelice masla
- 1 velika žlica kisle smetane
- 1/2 skodelice vode
- ščep soli
- 250 g špargljev
- 1/2 pora
- 1 jajce
- 50 g parmezana
- 1 velika žlica dijonske gorčice
- 100 ml sladke smetane
- žlica olja
Priprava:
Zmešamo moko, jajce, kislo smetano, maslo, ščep soli in vodo v voljno testo. Pustimo ga počivati v hladilniku vsaj kako uro, lahko tudi čez noč. Ko ga vzamemo ven, počakamo, da se malce segreje in z njim obložimo pekač.
Šparglje očistimo. Zgornje vršičke shranimo in jih na hitro blanširamo v vodi. Ostali del narežemo na koščke. Por narežemo na koščke in ga na žlici olja, skupaj s šparglji popražimo, da malce porjavi. Takoj odstavimo in ohladimo. V šparglje vmešamo sladko smetano, dijonsko gorčico, parmezan in jajce, ter dobro premešamo. Maso nadevamo v obložen pekač, po vrhu okrasimo s cvetki špargljev in pečemo v pečici na 180*c.