Ljubezen do sebe: 5 nasvetov, kako postati lastna »duša dvojčica«

Ljubezen do sebe je osnova srečnega, mirnega življenja. Vendar pa to ni nekaj, v kar bi se lahko preprosto prisilili. Pozitivne afirmacije pogosto niso dovolj.

Prepiri med partnerjema so lahko koristni

Prepiri so lahko koristni za okrepitev vezi med partnerjema – če seveda niso povezani z nespoštljivostjo in nasilnim obnašanjem.

Redno pitje kave je lahko koristno za vaše srce

Študija, ki je bila predstavljena na letošnjem kongresu Ameriškega združenja za kardiologijo, prinaša dobre novice za ljubitelje kave. Ne le da zmerno uživanje kave...

Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.
Zdravje & prehranaQuiche s šparglji

Quiche s šparglji

MORDA VAS ZANIMA

Quiche ali kiš s šparglji bo prav gotovo popestril vaš spomladanski jedilnik.

Quiche s šparglji
- Oglas -

Potrebujemo (priloga 4 osebe, glavna jed 2 osebi):

  • 1 skodelica moke
  • 1/2 skodelice masla
  • 1 velika žlica kisle smetane
  • 1/2 skodelice vode
  • ščep soli
  • 250 g špargljev
  • 1/2 pora
  • 1 jajce
  • 50 g parmezana
  • 1 velika žlica dijonske gorčice
  • 100 ml sladke smetane
  • žlica olja

Priprava:
Zmešamo moko, jajce, kislo smetano, maslo, ščep soli in vodo v voljno testo. Pustimo ga počivati v hladilniku vsaj kako uro, lahko tudi čez noč. Ko ga vzamemo ven, počakamo, da se malce segreje in z njim obložimo pekač.

Šparglje očistimo. Zgornje vršičke shranimo in jih na hitro blanširamo v vodi. Ostali del narežemo na koščke. Por narežemo na koščke in ga na žlici olja, skupaj s šparglji popražimo, da malce porjavi. Takoj odstavimo in ohladimo. V šparglje vmešamo sladko smetano, dijonsko gorčico, parmezan in jajce, ter dobro premešamo. Maso nadevamo v obložen pekač, po vrhu okrasimo s cvetki špargljev in pečemo v pečici na 180*c.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×