Najboljša leta? Med 30. in 34. letom starosti!

Mnenja o tem, katera so najboljša leta človekovega življenja, so seveda zelo subjektivna.

Ali lažnim novicam nasedajo samo starejši ljudje?

Prepričanje, da lažnim novicam nasedajo predvsem starejši ljudje, je zelo razširjeno. Ali gre pri tem za upravičeno stališče ali zgolj za predsodek?

Aktivno poslušanje – osnova uspešne komunikacije

Čeprav se vam morda zdi, da poslušate sogovornika, so standardi za aktivno poslušanje, ki je osnova uspešne komunikacije, precej visoki.

Ščetkanje zob pred zajtrkom ali po zajtrku?

Kdaj si običajno lotite ščetkanja zob – neposredno po tem, ko se zbudite, torej še pred zajtrkom, ali šele po prvem obroku?

Sam svoj terapevt: 3 vprašanja, ki si jih morate zastaviti vsak dan

Terapija v lastni režiji ima lahko kljub temu ogromno koristi. Omogoča vam nadzor nad čustvi in počutjem.

Protibolečinska sredstva lahko, paradoksno, prispevajo h kroničnim bolečinam

Znano je, da je lahko pogosta uporaba protibolečinskih sredstev problematična. Zdaj pa so raziskovalci odkrili, da ima lahko celo paradoksen učinek.

Onesnaženost okolja kriva že za najmanj 9 milijonov smrti letno

Raziskovalci so ugotovili, da je bila onesnaženost okolja leta 2019 kriva za najmanj 9 milijonov prezgodnjih smrti.

Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.
Ekologija & okoljeAli bomo kmalu dočakali sončno barvo?

Ali bomo kmalu dočakali sončno barvo?

MORDA VAS ZANIMA

Podjetje NextGen Solar je napovedalo, da je  zbralo že polovico denarja, ki ga potrebujejo za razvoj sončne barve, ki bo dosegljiva vsem.

- Oglas -


Podjetje trdi, da bodo njihove sončne celice v obliki barve dosegle 40% zmogljivost glede na trenutne trende sončnih celic, stale pa bodo trikrat manj kot solarne plošče.

Sončna barva podjetja NextGen je narejena iz tekočega materiala, ki tvori neke vrste trakove iz nano sončnih celic, katere naj bi bilo mogoče namazati na vsako površino. Barvo je izumil labolatorij Argonne National, njihov izum pa že sedaj prekaša nekatere sončne celice po učinkovitosti, saj zajamejo te nove celice več svetlobnih valov.

Podjetje pa sodeluje tudi z ambicijoznimi investitorji v čisto energijo, saj upajo, da bodo izdelali prototip, ki ne bo uporaben le v laboratorijih, ampak tudi na strehah, oknih ter stenah.

Prejšnji članekMiljon evrov iz smetnjaka
Naslednji članekZ Auro nad ozonsko luknjo

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×