Revija Bodi eko, februar 2022

Pred vami je prva letošnja številka revije Bodi eko. V njen boste našli kup nasvetov in receptov, s katerimi si boste lahko na naraven način izboljšali svoje zdravje in počutje.

Zakaj je tako težko videti dobro v sočloveku?

Prehitro obsojanje je zelo razširjena težava. Tako sočloveku hitro pripišemo slabe namene, precej težje pa v drugih ljudeh ugledamo dobro – tudi ko gre za naše bližnje.

Uporaba tehnologije za prepoznavo obraza pri razdeljevanju šolskih kosil

Vodstvo teh šole se je odločilo, da pri razdeljevanju šolskih kosil uvede metodo, ki temelji na prepoznavanju obrazov.

Preprost trik za vse, ki zvečer težko zaspite

Koliko časa običajno mine od vašega odhoda v posteljo do trenutka, ko potonete v zaslužen spanec?

Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.
Ekologija & okoljeMiljon evrov iz smetnjaka

Miljon evrov iz smetnjaka

MORDA VAS ZANIMA

Ta članek je namenjen nenavadnemu človeku po imenu Curt Degerman. Curt  je bil človek, ki se je večino časa zadrževal sam zase v manjšem mestecu na Švedskem, kjer so ga ljudje pogosto videvali na kolesu, ali pa v bližini smetnjakov iz katerih je jemal steklenice, plastenke ter pločevinke, da bi jih recikliral.

- Oglas -

Nekateri bi tako verjetno predvidevali, da je bil Curt ‘klošar’, nikoli ni dokončal šole, se poročil ali imel svoje družine. In ko je leta 2008 umrl pri starosti 60 let, je večina mislila, da za seboj ni pustil dosti… vendar pa so se še kako motili.

Ko je končno nastopil dan, ko so ocenili vso Curtovo premoženje so odkrili, da je to vredno več kot milijon evrov! Vso to premoženje pa je zapustil svojemu bratrancu, ki ga je na vsake toliko obiskal. Nihče v vseh teh letih ni namreč vedel, da je potem, ko je obhodil vse tiste smetnjake, prebil več ur v lokalni knjižnici in prebiral finančne časopise. Tako je skozi čas postal pravi borzni mojster, ki je pametno investiral skromno vsoto denarja, ki jo je pridobil iz recikliranja. Poleg tega pa je poleg pločevink ter steklenic imel tudi neverjetnih 124 palic zlata.

Na žalost pa je kot po navadi, po njegovi smrti in razkritju njegovega premoženja njegova razširjena družina želela del tega bogastva.

Vseeno je nauk zgodbe ta, da je potrebno le malo potrpežljivosti, da se dokopljemo do bogastva. Pa naj bo to materialno ali pa naravno. Curt si je v tem primeru z recikliranjem omogočil dostop do milijonov, zakaj si torej svet ne bi mogel opomoči z našo pomočjo in bolj skrbnim ravnanjem?

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×